Jameson представя: 5 летни романса, които още ни държат

Любов като на кино

0 коментара Сподели:

Летните романси са съвсем като летните бури. Идват от нищото, изсипват се върху ти с пълната си силна и пак така, без предизвестие, си отиват. Ако още не си паднал в клопката, чети (и гледай) надолу, за да си сигурен, че ако ти се случи, ще го направиш като по учебник или поне като на филм.

ROMAN HOLIDAY (1953) РИМСКА ВАКАНЦИЯ

Единственото по хубаво от това да си принцеса е да си принцеса, която среща Грегъри Пек (журналист) в нощен Рим. Романсът на тези двамата имаше само ден да се разгърне, но пък какъв ден беше това! Приказка, в която каляската е заместена с веспа, а всичко е в пъти по-вълнуващо, защото е в Италия.

BEFORE SUNRISE (1995) ПРЕДИ ИЗГРЕВ

Ако има нещо, което ще те накара да си купиш Eurostar pass и да се засилиш да обикаляш стария континент с влак, то това е историята на Селин и Джеси. Почти сексуалното удоволствие от дългите разговори и разбирането с половин дума и с очи е това, което прави тези броени часове толкова специални.

MOONRISE KINGDOM (2012) В ЦАРСТВОТО НА ПЪЛНОЛУНИЕТО

Сам, Сузи и онази носталгия по тийнейджърската любов, на която й стигат маргаритки в косата, палатка и един стар грамофон на плажа. Всичко това в уесандерски цветове. "Обичам те, но нямаш идея какви ги приказваш" остава актуално усещане от детските романси до тези на възрастните.

DIRTY DANCING (1987) МРЪСНИ ТАНЦИ

Ултимативният летен романс на Бейби и Джони, в който танцът върху парчето Cry To Me все още ни кара да се изчервяваме. В една от сцените Бейби казва, че се страхува да излезе от стаята, в която са с Джони, защото не вярва, че някога отново би се почувствала по същия начин. И ние не вярваме! Стой си там!

CRUEL INTENTIONS (1999) СЕКС ИГРИ

Не знаем какво дете на 90-те си, ако не си наемал „Секс игри“ на видеокасета, не си се вълнувал около заплетените схеми във филма и не си страдал по Анет и (особено) Себасчън. Нещата определено не проработиха за тези двамата, но пък имаше моменти, в които изглеждаше, че нищо не е невъзможно и си струва.

Ако пък предпочиташ сериали, ето пет, които ще ти харесат.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *