Go Events: Събитията, които да не пропускаш през юли

Селекция от готини събития за цял юли напред

0 коментара Сподели:

Фестивалната вълна ни застига. В София, на море или планина няма да скучаеш. Ето пет събития, на които ще се забавляваме през юли, а на теб предлагаме да вмъкнеш едни фестивални дрешки в куфара за всеки случай.

Natura Fest

Не е нужно да пътуваш с часове, за да се полюбуваш на природата. Достатъчно е да отидеш в парка „Заимов“ на 5 юли, когато ще се проведе Natura Fest. Идеята на организаторите е естествените храни и продукти да стигнат по-близо до теб и без значение дали живееш на село или в големия град, да можеш да се радваш на качествена храна. До Театър София пък ще се разположи огромен тиган, на който Ути Бъчваров ще майстори традиционни манджи, а за децата ще има еко ателиета.
Кога: 5 юли, сряда, 16:00 ч.
Къде: парк „Заимов“
Вход: свободен

WakeЪп! Експеримент №7 "Д.А.О" – WakeUp! Experiment №7

Ако лудницата в града ти е дошла до гуша, но за приятелите ти дори разходка из Витоша е непосилно усилие, отиди на WakeUp! Освен да се забавляваш с готини хора, ще можеш да опиташ грънчарство и конна езда, да се насладиш на нестинарски танци и надсвирване с гайди. Знайни и незнайни артисти ще се изявяват на сцена, изградена сред дърветата, а над целия фестивал ще минават въжени атракции. Ако още не си убеден, виж трейлъра в youtube.
Кога: 6 – 9 юли, четвъртък – неделя
Къде: гр. Куклен
Вход: 20 – 100 лв.

A to JazZ

Всяка година A to JazZ се завръща по-голям и по-зареждащ. Отново те очакват джемсешъни и артисти от световната джаз сцена, а специални гости ще са Dirty Loops, Robert Glasper Experiment и Christian McBride’s New Jawn. Само дотук наградите Грами са общо девет, така че страхотната музика ти е в кърпа вързана. Можеш да си сигурен, че дори и дебютните артисти ще са на ниво, затова приготви одеялото и подбирай място на поляната още отсега.
Кога: 7 – 9 юли, петък – неделя
Къде: Южен парк, между музей „Земята и хората“ и басейн „Спартак“
Вход: свободен

Vola Open Air

Да си дойдем на думата – лятото е време за партита, било то във Врачанския Балкан, на самия връх Околчица. За шеста поредна година именно там ще се съберат куп DJ-и както от родна земя, така и от далечен Лондон. Целта е обмен между местни и чуждестранни артисти, популяризиране на туризма в региона и подпомагане на културата и устойчивото развитие. Там сме!
Кога: 28 – 30 юли
Къде: вр. Околчица, Врачански Балкан
Вход: 25лв.

Фестивал на пясъчните скулптури

Ако така или иначе отскачаш до южното Черноморие, защо не наминеш през фестивала на пясъчните скулптури в Бургас? Събитието се провежда вече 10 поредни години и този път представя ретроспекция на най-интересните творения от България, Чехия, Полша, Украйна, Турция, Германия, Латвия, Португалия и Русия. Фигурите са наистина впечатляващи, а билетът е символичен, така че не пропускай!
Кога: до края на септември
Къде: парк „Езеро“, Бургас, до конната база
Вход: 1.50 – 3.50 лв.

Между фестивалните дни можеш да разнообразиш с някой от юлските сериали. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *