Три комедийни постановки под открито небе

в пет прохладни юлски вечери на театър пред театъра

0 коментара Сподели:

Иван Коловос

Наскоро те информирахме, че в началото на юли ще може да се гледа театър директно под звездите на лятното небе и има шанс да си вземеш билети на оферта. Е, мина малко време оттогава, а сцената вече се изгражда, защото първата постановка е само на уикенд разстояние – още този понеделник. Една наистина вълнуваща инициатива от най-стария театър в България, която чакаме с нетърпение.

Успяхме и първи да се докопаме до няколко кадъра от „кухнята“ и видяхме как се гради сцената, на която ще се случва магията.

Показваме ти снимките тук, а в края на материала ти предоставяме и програмата за трите постановки по дни и часове.

Ето я и програмата:

На 3 и 4 юли от 21:30 часа ще се играе "МНИМИЯТ БОЛЕН" по Молиер, режисьор Владлен Александров. Арган е централният персонаж. Около него се завърта история за хипохондрик, страдащ от всички възможни болести. Недоразуменията, скритите любови, хитрините на цялото му домочадие и неразбориите с неговите лекуващи лекари ще те накарат да се посмееш.

Участват: Георги Мамалев, Ева Тепавичарова, Албена Колева, София Бобчева, Владислава Николова, Михаил Петров, Павел Иванов, Христо Чешмеджиев, Христо Терзиев, Сава Драгунчев, Валентин Балабанов, Слав Бистрев, Жорж Паликарски, Николай Казаков.

На 5 юли отново в 21:30 часа ще може да се позабавляваш с "ЛУНАТИЦИ" по Кен Лудвиг, режисьор: Росица Обрешкова. Главни действащи лица са двойка прочути навремето актьори – Джордж и Шарлът Хей, които са принудени да играят в градчета на малки, бедни сцени. За тях най-важно е да бъдат в театъра. Той е връзката им с хората и това е смисълът в техния живот. С лудешки ритъм и чувство за абсурдно смешното всъщност актьори играят актьори и правят театър в театъра.

С участието на: Михаил Петров, Аня Пенчева, София Бобчева, Виолета Гиндева/Анна Петрова, Васил Драганов, Владислава Николова, Павел Иванов, Христо Чешмеджиев

На 6 и 7 юли в 21:30 часа човекът, който стана лице на българската театрална комедия – Камен Донев, ще те накара да се залееш от смях с постановката "ПОЧИВЕН ДЕН", на която е автор и режисьор. Тук става въпрос за напрегнатите взаимоотношения в бита на съвременния българин, които точно в почивния ден добиват инфарктен характер и водят до комични ситуации.

Участват: Антон Радичев, Мария Каварджикова, Кирил Кавадарков, Милена Атанасова, Пламен Пеев/Васил Драганов, Благовест Благоев, Карла Рахал, Биляна Петринска, Марин Янев, Илиана Коджабашева, Зафир Раджаб

До тогава обаче ето с какво можеш да запълниш уикенда в София.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *