Музикален съпровод: Ела изгрей

Или как звучи първото юлско утро

0 коментара Сподели:

Сигурно ако не си тръгнал още към морето, ще тръгнеш до няколко часа към Каваците или Градина, като останалата  част от планетата земя. В редакцията клавиатурите пушат под прямостта  и бързината на пръстите ни, които вече жадуват за студени напитки, изгреви  и други измерения.

Част от нас остават в София като Влади, който ще посрещне изгрева на Solar, а други като Плами поемат смело на изток, за да се отдадат на дивотията и хладния бриз сутрин на Карадере. Независимо дали се колебаеш между планина, море или софийско парти, важна е идеята – джулай морнинг се почита в България вече близо 40 години и всяка година стотици хора застават на брега на морето или на върха на планина с поглед, вперен в безкрая, с надеждата за поредното почти незабравимо лято или по-скромната хипи идея за пречистващата сила на първото юлско слънце.

Ние започваме Джулай ивининг, както традицията повелява, въпреки че не всички сме от старите хипари и ти представяме парчетата, които ще слушаме за фон при появата на първото юлско слънце за лето 2017-о.

Като истински sun catcher и меломан за тази тема ми се иска да направя поне 30-минутен сет от мелодии, които да озвучат този красив момент. Вместо мен обаче пускам любимите ми Tycho с Aweke и пожелавам приятен Джулай на всички празнуващи по морета и паланки.

Аз лично отивам на летището за Guy J, Guy Mantzur, Danny Howells и мастър Hernan Cattaneo, които вярвам ще направят най-добрия сет, посветен на слънцето.

Този кавър на Майли е велик, а Доли Партън трябва да й е вечно благодарна, че вдъхна още един живот на Jolene. Не знам какво е общото между нея и Джулая, но днес те много си приличат. Танцувам на свежите кънтри ритми с раница на гърба и в мислите си вече посрещам първия юлски изгрев…  Къде отивам, не ми се пише и не ми се обяснява, ще ме прощавате, но истината е, че нямам търпение да ми падне батерията на телефона и да се изключа от всички вас.

За мен Джулаят дълги и прекалено-много-на-брой лета беше посрещане на изгрева пред Баш бара в някви-сякви агрегатни състояния на фона на Тошко Колев и Горан Брегович. Тъй като пораснах малко и вече не ми се търкаля по пясъка в неадекватно състояние, тази година съм с намерението да го преживея на едно съвсем различно духовно ниво, високо в планината, с нужната почит към появата на един нов ден. Затова и ще се придържам към вечната класика, която никога не би могла да бъде клише – един от химните, които повяха първите вълнения  за свободата на духа малко преди и веднага след падането на режима.

Моят Джулай ще е на две гуми. Рано сутринта ще се кача на байка и ще посрещна изгрева някъде из софийското поле. Няма да имам море пред мен, но ще имам музика в главата си и днес тя звучи така… Pumarosa са голяма UK сила, а парчето им ми е в топ 10 на това лято. Има супер яка градация, така че не превключвай канала, преди да си го изслушал докрай. Ако случайно и ти пътуваш към Градина… хахаха… ами успех!

Помня, че някой пусна Boney M на Джулая до дупка от някоя каравана на Арапя в 5 и 20 сутринта. Пробвайте и вие, ефектът е поразителен!

Утре ще ви кажа как изгря… и залезе!

Къде още можеш да посрещнеш джулая виж тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *