Легендарният хип-хоп DJ Bobbito с двучасов сет на Street masters

Той е част от хедлайнърите на фестивала, наред с KiNK и Dub Pistols

0 коментара Сподели:

Един от най-влиятелните хип-хоп диджеи Bobbito идва в България по покана на Red Bull Music Academy. Той ще направи вдъхновяващ двучасов сет по време на Street masters на 24 юни в Пловдив като част от хедлайнърите на концертната сцена на фестивала заедно с номер едно лайв акт DJ KiNK и легендарната дъб реге формация Dub Pistols.

Преди това Bobbito ще изнесе лекция по време на Red Bull Music Academy в зала „Тотал спорт“ в Пловдив на 24 юни от 16:30 часа. На нея той ще обясни как действа съвременната музикална индустрия и ще търси български музиканти, на които ще бъде даден шанс да се развиват в големи продуцентски компании и звукозаписни студиа.

Тази година Street masters е домакин на Red Bull Music Academy. Академията е спомогнала за обединяването на музикални легенди и нововъзникващите beatsmiths от 1998 г. насам в градове като Берлин, Кейптаун, Мелбърн, Барселона, Сао Пауло, Лондон, Ню Йорк и Токио.

Тази уникална комбинация на знанията от старата школа и звуците на новата е ненадмината откъм творчески проучвания и постижения.

Всяка годишна Академията оставя след себе си структури за насърчаване на музикално сътрудничество, както и творчески обмен за години напред. До края на 2014 г. са отворили врати единадесет напълно оборудвани Red Bull Studios по целия свят.

Всеки музикант, изпълнител, инструменталист, диджей или продуцент може да се запише за участие на e-mail rbmabulgaria@gmail.com. Записването е отворено до 19 юни, след което ще бъде обявена и селекцията от поканени артисти.

Шоуто на Bobbito ще продължи и по време на концертната сцена на Street masters, където заедно с невероятните Dub Pistols ще изнесе уникално шоу, което любителите на хип-хопа и алтернативната музика никога няма да забравят. Неговият сет ще започне около 23:30 часа в Панаирен град, Пловдив, на 24 юни.

Bobbito е известен с уникалните си миксове от соул, джаз, фънк и хип-хоп пред хиляди фенове по цял свят. А уникалният му стил на пускане и продуциране са го направили една от най-големите звезди в хип-хоп индустрията.

Влиянието му става още по-голямо, когато заедно със своя приятел Стеч Армстронг създават и до днес най-популярното хип-хоп радиошоу за всички времена, в което са присъствали изпълнители като Nas, Biggie, Jay-Z, Wu-tang clan и много други.

Виж кои фестивали не трябва да изпускаш това лято.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *