5 събития, с които да разпалиш креативността през юни

Спретнахме още една селекция събития, която да те поддържа в час

0 коментара Сподели:

Чували сме, че някои от най-добрите творци не се притесняват да си вземат няколко седмици, месеци, дори година отпуска, за да презаредят батериите. Събират багажа и заминават на непознато място, където всичко – от хората, през храната, до уличните табели носи нов поглед над нещата. Признаваме, че да кажеш на шефа си, че ще се видите догодина, е доста смело решение, затова сме ти приготвили няколко не толкова драстични, но все пак полезни начина да се откъснеш от рутината.

24 СЕДМИЦА НА ИСПАНСКОТО И ИБЕРО-АМЕРИКАНСКОТО КИНО

Няма да те лъжем – испаноезичното кино няма нищо общо с блокбъстър на Marvel. В добрия смисъл. Събитието се провежда вече 24 години, а заглавията и този път няма да разочароват. Един от фаворитите на тазгодишния фестивал несъмнено е „Мъжът с хилядата лица“, но освен него можеш да избираш измежду драми, трилъри и страхотни испански комедии. Документални ленти също няма да липсват, като във фокуса ще бъдат Барса и любимият на всички Габриел Гарсия Маркес. Взимай пуканките и се приготви за една по-различна кино вечер.
Кога: от 1 до 11 юни
Къде: кино „Люмиер Лидл“, пл. „България“ №1; „Евро Синема“, бул. „Александър Стамболийски“ №17 и „G8“, ул. „Уилям Гладстон“ №8
Вход: 5 – 8 лв., част от прожекциите са с вход свободен

КАПАНА ФЕСТ

Имаш цял месец за разходки из софийските улици, така че защо не наминеш през Пловдив поне за един ден? Съветваме те да го направиш още този уикенд, когато градът ще оживее в рамките на Капана фест. Очаквай музика, кино, работилници и спортни активности. На ул. „Абаджийска“ ще можеш да чуеш литературни четения на български автори и да участваш в благотворителна разпродажба на книги. Не пропускай и любимите на всички базари – за ръчно направени джунджурии и био храни.
Кога: от 2 до 4 юни, петък – неделя
Къде: Капана, гр. Пловдив
Вход: свободен

ФОТОМАРАТОН СОФИЯ

350 участници ще разполагат с 6 часа, за да уловят перфектния кадър и да го предадат на съдиите, преди да изтече времето. Темите, по които ще се снима, ще бъдат две и ще станат ясни на самия старт. Достатъчно е да имаш цифрова камера и една свободна събота, за да се класираш за участие. В края на деня ти трябват малко късмет и само 2 изображения, за да пребориш конкуренцията, но дори да не спечелиш, със сигурност ще се забавляваш и ще се запознаеш с куп креативни личности.
Кога: 3 юни, събота, 10:00 – 22:00 ч.
Къде: бар „Петък“, ул. „Ген. Йосиф Гурко“ №21
Вход: свободен, с предварителна регистрация

СОФИЯ МОНО

Паркът на Военна академия е един от любимите ни и когато стане домакин на културни събития, просто не можем да ги пропуснем. Този път поводът да се разходим из градския оазис е фестивалът „София Моно“, който  девет поредни дни ще представя моноспектакли, стенд-ъп комедии, пиеси и филми. На 9 и 10 юни ще можеш да чуеш най-доброто от „Пощенска кутия за мръсни приказки“, но не си мисли, че организаторите са забравили за децата – ще има представления и работилници дори за най-малките.
Кога: от 2 до 11 юни
Къде: парк „Военна академия“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ №82
Вход: част от събитията са с вход свободен

ON! FEST

On Fest се завръща с пълна сила! За един уикенд Интер Експо Центърът ще се превърне в арена на градската култура и ще те запознае с десетки интересни гости. Основните зони ще бъдат шест: аниме, видео, гейминг, спорт, улично изкуство и музика. Ще можеш да се включиш в уъркшопи по която и да е от темите, да си направиш успешен youtube канал, да караш лонгборд и да миксираш музика. По време на фестивала са организирани редица гейминг турнири, косплей конкурс, рисуване на графити и много партита. Трудно е да изброим всичко, затова най-добре разгледай програмата на сайта им.
Кога: 24 – 25 юни, събота – неделя
Къде: Inter Expo Center, бул. „Цариградско шосе“ №147
Вход: 25 – 99 лв.

Прегледай събитията, които ще се случат на открито този месец.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *