5 събития с вход свободен

Практична селекция на събитията тази седмица

0 коментара Сподели:

Знаем, че събираш за лятната почивка, но това не значи, че трябва да се затвориш вкъщи до август, нали? Градът предлага достатъчно интересни събития, които да обиколиш с приятели или сам, без да се налага да похарчиш и стотинка. Ето какво сме ти подбрали:

I/O EXTENDED 2017 SOFIA

Всяка година в Сан Франциско Google организира конференция за developer-и и задълбава в създаването на мобилни и уеб приложения, open sources като Android, Chrome, Google Web Toolkit и много други. Ако всичко това съвпада с интересите ти, недей да тичаш към летището, защото този път ще можеш да „присъстваш“ на събитието и дистанционно. За целта трябва само да се запишеш и да бъдеш точен, защото live stream-ът започва точно в 19:00ч.
Кога: 17 май, сряда, 19:00ч.
Къде: DataArt Bulgaria, бул. „Тодор Александров“ №28
Вход: свободен, с предварително записване

БЕЗПЛАТНА ПРОЖЕКЦИЯ НА HUMAN НА ФЕСТИВАЛА НА СОЛИДАРНОСТТА

Документалната лента има съвсем проста идея – да зададе едни и същи въпроси за живота на различни хора по света. Излишно е да споменаваме, че отговорите на бежанец, бивш държавен глава и селянка от Намибия нямат нищо общо помежду си. Фимлът е разделен на няколко части, като между разговорите се прокрадват спиращи дъха сцени, заснети от въздуха – запазената марка на режисьора и фотограф Ян Артюс-Бертран. Human е прекрасен начин да се срещнеш с хора, с които не би могъл по друг начин, за да се убедиш колко различни и същевремнно еднакви сме всички – просто човеци.
Кога: 18 май, четвъртък, 19:00ч.
Къде: Дом на киното, ул. „Екзарх Йосиф“ №37
Вход: свободен

ПЪСТРИЯТ СВЯТ НА ЮГОИЗТОЧНА АЗИЯ

По повод 50 годишнината от създаването на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия, Посолството на Индонезия и студентите в програмата „Южна, Източна и Югоизточна Азия“ организират различни събития, които да те запознаят с богатия свят на Индонезия, Виетнам, Тайланд и Филипините. За един следобяд ще чуеш разкази за пътешествия, ще се запознаеш с традициона кухня, музика и танци, дори ще можеш да се облечеш с батик или ао зай. Ако и ти не знаеш какво е това, ела този петък, за да научиш.
Кога: 19 май, петък, 14:00ч.
Къде: Център за източни езици и култури, бул. „Тодор Александров“ №79, ет. 1
Вход: свободен

 ИЗЛОЖБА "ЧОВЕКЪТ МЕЖДУ ДНЕС И УТРЕ"

В рамките на изложбата ще видиш творбите, състезавали се в международния конкурс за фотографии на тема устойчивост на околната среда. Освен с участниците, на място ще можеш да се запознаеш и с първия българин, спечелил награда Пулицър за „breaking news” фотография – Стоян Ненов. Творбите са наистина вълнуващи, защото както Стоян обича да казва "Една добра фотография трябва да има смисъл за всички, независимо от техния социален статус или географското им местоположение."
Кога: 19 май, петък, 19:00ч.
Къде: + това, ул. „Марин Дринов“ №30
Вход: свободен

 EВРОПЕЙСКА НОЩ НА МУЗЕИТЕ

48 са локациите, участващи в тазгодишното издание на Нощ на музеите. Форматът ти е вече добре познат – десетки столични галерии и изложбени пространства ще останат отворени до полунощ, а част от тях организират и специални събития и експозиции за случая. В нашия списък попадат електронна музика в Софийска Градска Художествена Галерия, Нощ на фантастичните герои в Етнографския музей, концерт на сухопътните ни войски, театрална възстановка на разпита на Васил Левски и какво ли още не. Програмата е богата, затова ти препоръчваме да съставиш план за действие и да се въоръжиш с търпение и добра компания.
Кога: 20 май, събота, до 24:00ч.
Къде: различни локации
Вход: свободен

Не в София, а в Пловдив, "Капана Фест" 2017 идва и е по-готин от всякога.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *