В София през уикенда: 13-14 май

Какво ти вещаят звездите за уикенда

0 коментара Сподели:

Звездите ни "го говорят" и отсега сме под влияние на неделния астро брънч. Преди това се отбиваме на hand made фест, научаваме това-онова за съвременната фотография, караме колело с папийонки и си купуваме плажна кърпа не без надежда лятото да побърза.

 

СЪВРЕМЕННА ФОТОГРАФИЯ:ИНСТИТУЦИЯ И КОНЦЕПЦИЯ

СЪБОТА, ДОМ НА КИНОТО, 14.00 – 16.00

Това е съвременна фотография, която не е снимка на спагети в йога поза от Instagram. Тази лекция е за теб, както ако професионално или хобистки се вълнуваш от фотография, така и ако просто си любопитен да видиш интересен подбор на снимки и автори, които според организаторите отразяват най-хубавото в така наречената съвременна фотография. Двама от посетителите пък ще имат възможността да си направят сребърен портрет от Studio Lampa Ltd. и Silver P O R T R A I T S.

 

АСТРО БРЪНЧ

НЕДЕЛЯ, DOOM (УЛ. КЪРНИГРАДСКА 2), 11.00 – 15.00

Забравете за пошираните яйца с авокадо! Тази неделя ще хапвате (и снимате) храна, приготвена според астрологичната прогноза. Морков или чери домати вещае конфигурацията на планетите, има един начин да разбереш. Този път не е важно какви зеленчуци е имало на пазарчето, а как са се наредили звездите над него. Astro Pops, които познаваме от супер фрешовете им (пак съобразени с астрологичната прогноза), приготвят менюто в Doom. Главните действащи лица в астробрънча са Слънцето и Юпитер.

 

CUSH BEACH PARTY

НЕДЕЛЯ, CUSH BAR, 11.00 – 20.00

Ако и на теб ти е плажно, но и при теб (като при нас) плажът никакъв го няма, най-доброто, което можеш да направиш, е да започнеш да мечтаеш за заветния момент, в който ще стъпиш на горещия пясък, и да се подготвяш отрано. В Cush разпродават плажни кърпи и чанти, имат крафт бира и ледени близалки. Единственото, което ще ти липсва, е онзи подбор от 10 песни, които от 10 години се въртят на Bash Bar-а. Или няма да ти липсва…

 

 

MISH-MASH FEST

СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, МАЛКОТО НДК, 10.00 – 19.00

Момичетата от града отново събират ръчно изработени дрехи, аксесоари и други неща, които да отнесеш у дома. Сред селектираните са чантите на Wunderlust,  обувките на Pesh. Art, бижутата на KrepeJ и др. Като на истинска момичешка сбирка ще се пие сайдер и ще се хапват френски macaroons. Тоест, ако искаш да разнообразиш шопинга и да видиш какво се създава съвсем близо до теб – там можеш да го намериш.

 

ELEGANT RIDE STYLE

НЕДЕЛЯ, 13.00 – 18.00

Да караш колело е лесно. Да го правиш чист и спретнат с фишу е висш пилотаж. За да се включиш в тази активност, трябва да се появиш "изтупан" и вдъхновен от модата на миналия век. Няма да сбъркаш, ако се спреш на сако от туид, папийонки, ефирна пола на точки. В основата е идеята за спокойното каране на велосипед, така че не бързай за никъде. Програмата е толкова лежерна, че дори е заложена чай пауза.Следи събитието, за да разбереш къде е сборният пункт.

Виж месечната ни селекция за май – какво още се случва в София този месец.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *