В София през уикенда: 17-19 март

Със засилка към пролетта и събития, в тон с настроението

0 коментара Сподели:

Тичаме с пълна сила към финалната зимна права и не поглеждаме назад. Тепърва ни чака много слънце, вдъхновение, светлина отвън и отвътре. Виж по-долу конкретните събития, които правят очакването на топлото някак по-леко.

DISASTER TO MASTER
НЕДЕЛЯ, 15.00, PUBLIC BAR, 18 – 38 лв.

Disaster to Master са коктейлни класове за любители, които искат да се научат да забъркват добри коктейли с подръчни инструменти и в домашни условия. Води го Драгомир Иванов, когото познаваш от повечето добри барове в София. Докато в първото издание участниците са забърквали първите си перфектни Маргарити, то във втори епизод на това нетрадиционно „неделно училище“ ще се занимаят на теория и практика с важността на съставките – или защо не можеш да замениш лайма с лимон, обикновеното яйце – с драконово на Денерис Таргариен, или розмарина с мента. Всеки от забъркалите се в курса ще забърка зад бара на PUBLIC и под зоркото око на Драго коктейл на джин база. Отидете хапнали и готови да пийнете няколко коктейла!

#2 ПЛАТФОРМА ЗА ФОТОКНИГИ
СЪБОТА, 13.00, ДОМ НА КИНОТО

„ПУК!“ е платформа за представяне на фотокниги с библиотека и поп-ъп книжарница, основана от Никола Михов, Тихомир Стоянов и Росен Кузманов. Събитието е готина дифузия между две любими наши изкуства – кино и фотография, вдъхновена от режисьори като Вим Вендерс, Андрей Тарковски и Микеланджело Антониони. Ще можеш да разгледаш разнообразни световни заглавия, както и да купиш няколко български фотокниги от поп-ъп книжарницата. Сред заглавията, които ще откриеш, са Sightwalk на Георгий Пинхасов, In a Lonely Place  на Грегъри Крюдсън. А книгата Dark Lens на френския фотограф Седрик Делсо поставя героите от Star Wars в реални урбанистични пейзажи, заснети в различни градове по света. За нея самият Джордж Лукас казва, че това е една от най-интригуващите интерпретации на филма, които някога е виждал.

ПОЕЗИЯ И БИЛКИ
СЪБОТА, 18.00, METTA

Metta е онова ново пространство, където те канят, за да се „свържеш“… със себе си. Противно на убеждението ти, че това може да стане навсякъде и по всяко време, в солни стаи и чрез медитация, йога и други подобни активности, става много по-лесно и пълноценно, твърдят момичетата от metta. Тази събота можеш да зарежеш шумните, типични за този ден занимания и да наминеш за спокойна и духовна вечер под знака на поезията и билките. Ще се чете стихосбирка на Анна-Александра, която носи името NATURA и е вдъхновена от природата.

ПРОЛЕТЕН ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР
НЕДЕЛЯ, 11.00, УЛ. ОБОРИЩЕ

Пролетта идва малко по-рано на улица „Оборище“ до „Александър Невски“ . Причината е фермерският базар, на който ще можеш да си купиш всякакви домашно произведени чудинки, арт работилници и такива за правене на разсади. На подобно събитие музиката му стои чудесно, така че официално обявяваме това за перфектния warm up за пролетта. Голямото готино ще е чак до 19 часа, така че имаш време да се разходиш и да се прибереш с нещо вкусно или чаровно за дома.

ЗАНАЯТЧИЙСКИ ХЛЯБ ЗА НАЧИНАЕЩИ
НЕДЕЛЯ, 16.00, AMUSE BOUCHE CULINARY SCHOOL

Ако медитацията не е твоето нещо, но пък много искаш да разкараш стреса, идеалното решение е ново хоби. Пробвай този кулинарен курс, в който ще те научат как да приготвяш майсторски традиционна домашна пица, фокача, френски багети, пълнозърнест хляб. Зад комбинирането на 4 прости съставки стоят много тайни, включващи продължителността на месене, ферментацията, взаимозаменяемите съставки и разликите между тях и какво ли още не. Ще попаднеш сред доста готини хора, които споделят същия ентусиазъм, а накрая ще хапнете всички вкусотии, които сами сте приготвили. Цената на курса е 40 лв. с всичко необходимо, включено в нея.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *