Дами карат

Ако можеш да се отърсиш от стереотипите си, качи се в „женско такси“

0 коментара Сподели:

Всички някога са се усмихвали с различна емоция на твърденията, че жените паркират по слух или че дървото е нещо, което дълги години стои на едно място и изведнъж изскача пред жена шофьор. Мацките зад волана са заклеймявани почти колкото блондинките, като зад това невинаги хумористично твърдение стои единствено кух предразсъдък.

Осмомартенската кампания на Volkswagen, TaxiMe и Български фонд за жените чупи на парчета този стереотип, като предоставя иновативна за България услуга: „женско такси“. Него можеш да си поръчаш през TaxiMe и пътуването да бъде напълно безплатно*.

Доказано добри шофьори от нежния пол застават зад волана на Volkswagen и те канят да се повозиш с тях по време на празника.


Освен че цели да привлече вниманието към героините зад волана, кампанията предоставя и доста убедителна статистика, която е в състояние да затвори устата и на най-предубедените (мъже) по въпроса:

“По данни на КАТ от 2014 г. едва 13% от всички пътнотранспортни произшествия на пътя са причинени от жени”,

казват от Български фонд за жените и допълват: “Европейската комисия също потвърждава, че жените са по-надеждни и дисциплинирани водачи, много рядко стават причина за възникването на пътни инциденти и освен това сядат пили зад волана по-рядко от мъжете. Според експерти жените се грижат по-добре за своите автомобили и имат водеща роля при избора на кола в близо 80% от случаите на покупка.”

#ДамиКарат обръща прожекторите към неотличените досега герои в ежедневния трафик. Повози се, поздрави за празника, убий стереотип!

*Към момента услугата важи само за потребители с операционна система Android.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *