Безплатните събития за месец март

Къде да посрещнеш пролетта?

0 коментара Сподели:

Тази година пролетта ни изненада и малко подрани, но ето няколко идеи за все още хладните вечери, които няма да ви струват нищо.

ЛЕКЦИИ В БАРА
8 март

„Лекции в бара“ е нещо ново и обещаващо. Идеята е, че всеки може да избере тема, по която е добре подготвен, и да говори за нея пред публика в бар Mixtape. Лекциите ще са всяка втора сряда от 20.00, а стартът е на 8 март с темата за феминизма. До края на март очаквайте още лекция на тема астрономия, а за повече информация – вижте страницата във фейсбук.

ЛЕКЦИИ В ТЕАТЪРА
13 март

Тази година софийският театрален салон не само ще ни срещне с най-интересните постановки от страната, но и ще даде възможност на любителите на театъра да научат повече за него с някои от събитията в паралелната програма. Едно от тях е лекцията на Галин Стоев на тема „Опит върху текста като пейзаж“, която ще се проведе на 13 март от 17.00 в Народния театър. Режисьорът ще говори за пиесата „Три сестри“ на Чехов, а във втората част на събитието ще отговаря на въпроси.

МЕДИТАЦИЯ
1 март

Ако мислиш, че е време да се отделиш от забързаното ежедневие поне за час и да посветиш малко време на себе си, то медитацията е едно от най-подходящите занимания за теб. Випасана медитация е будистка практика, идваща от Югоизточна Азия, която учи на търпение и самовглъбавяне. Можеш да научиш повече за нея на семинара „Въведение във випасана медитация“ на 1 март от 18.00 в UpGrade U.

Входът е свободен, но е необходимо предварително записване.

ФИЛМИ
8 март

От испанския културен институт „Сервантес“ са ни приготвили една интересна тема – „Светът на серафадските евреи“. На 8 март от 17.00 ще бъдат прожектирани два документални филма за серафадските евреи и техния език – „Оцелял заради езика“ (2015) – реж: Сусана Зарайски и Брайън Кирсчен и „Софийският ладино клуб“ (2015) – реж: Георги Богданов и Борис Мисирков.

Входът за прожекциите е свободен, но до запълване на свободните места, така че не закъснявай.

ФОТОИЗЛОЖБА
17 март

Сещаш ли се за  онези хубави снимки на София, които редовно виждаш в нюзфийда си? Най-вероятно те са от страницата „Етюдите на София“, която вече точно две години ни радва с една по-красива и пленителна гледна точка за столицата ни. Рождения си ден „етюдите“ ще отпразнуват в Gallery 2.0, като откриването ще бъде на 17 март от 19.00, но снимките ще можеш да разгледаш чак до 26 същия месец.

Не изпускай и София Филм Фест.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *