Kloshar Bags

The sound outfit

0 коментара Сподели:

Kloshar bags…  да, да правилно сте прочели – КЛОШАР. Така звучи името на един от най-впечатляващите стрийт брандове у нас. Няма да ви молим да го запомните, защото сме сигурни, че вече сте го направили. Май вече ви впечатлихме, но нека ви разкрием още малко.

Kloshar bags изработват чанти, раници и сакове с уникален дизайн, футуристична визия и вградена грамофонна плоча, като тя е основният елемент, по който ще ги познаете. В някои от моделите обложките също намират място. Когато говорим за винилови плочи, говорим за минало, за история, за изкуство, за истинска музика. Като ценители на всичко това създателите на бранда държат да отбележат, че нито една плоча не е пострадала за изработката на техните артикули. Напротив – основният им мотив е да предпазват плочите, за да могат да се слушат или подменят с други. „Удивени сме от майсторството на  графичните дизайнери и фотографи от 60-те, 70-те и 80-те години на миналия век. Купувайки една плоча, купуваме изкуството на много хора, а ние намираме място за цялата тази положителна енергия във вашия аутфит.”

Kloshar bags мотивира своите клиенти да изразяват себе си. Всяка чанта се изработва ръчно и по желание на своя притежател.

Създателите на бранда вярват, че всеки от нас е различен и впечатлява със своята индивидуалност. За тях няма стандАРТи, а само АРТ.

Ако ви се иска да полетите, те ще ви дадат крила. Ако ви се танцува, ще намерят господин James Brown, който да се поразходи с вас. Ако сте си изгубили настроението, Деян Неделчев – Икебаната ще събере малко съчки, малко усмивки и нежно ще ви го върне. Когато става дума за изкуство, няма лимити. Въображението е космос, необятно пространство, в което брандът ни потапя.



Неговата цел не е да бъде просто fashion бранд, той създава цяла култура и покрай него винаги е интересно и шумно. Досега са презентирали своите идеи освен в България и на Flohmarkt в Берлин. Доста често те самите организират тематични партита изложби, на които феновете имат възможността да видят най-новата им колекция. Всяко събитие е съпроводено от родни ъндърграунд DJ-и, хип-хоп танцьори и изпълнители, свързани с винила и стрийт изкуството. Последното такова беше на 16 февруари в столичния клуб Carrusel, като част от поредицата хип-хоп партита All Eyez On You. Концепцията е на фона на модерната диско обстановка да се презентират български брандове, свързани с хип-хоп културата.

През декември миналата година Kloshar Bags преминаха успешно през един от най-уважаваните преакселератори в България, а именно Start It Smart – организацията, направила изключително много за развитието на предприемачеството у нас. След тази стъпка екипът им се увеличава и марката наистина прави заявка за доста сериозен Street Wear бранд. Все повече свежи момичета и момчета по софийските улици с гордост носят техни чанти и повярвайте ни, изглеждат страхотно. И как няма? Нали са изработени специално за тях.

В някои има дори послания, също толкова лични, колкото всичко, което носите вътре.

 „Когато стартирахме проекта, никой от нас не е очаквал нещата да ескалират по този начин. Хубавото е, че сме още в самото начало и изненадите за нашите клиенти тепърва предстоят. Идеите идват всеки ден и нямаме търпение да ги реализираме.“

Ако и вие сте нетърпеливи да ги видите, следете тяхната дейност в сайта им или фейсбук страницата KLOSHAR BAGS.

Почерпи още вдъхновение от супер успешния проект между УАСГ и ИКЕА.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *