Десислава Ангелова on board

Връзка с планината на друг левел

0 коментара Сподели:

Тя е погълната сериозно от музикалните събития и фестивали, по които работи. Маркетинг и PR мениджър е през работно време, а през останалото е влюбен в живота, свободомислещ човек, който яхва вълните през лятото, а през зима препуска по снежните склонове. Връзката й с планината е сериозна, въпреки че е морско момиче, затова я питаме това-онова за чуждоземските й афери.

Какво караш и откога?
Сноуборд. Тази зима стават точно 10 годинки.

Най-красивата гледка, на която си се натъквала?
Залезът, който гледах на глетчера Кицщайнхорн на 3203 м.

Колко му трябва на човек, за да отиде да кара извън България?
Колко – зависи в кой край на света отива. За курортите в Европа между 1200 и 2000 лв. общо за нощувки, път, седемдневни карти и храна. Какво – желание за каране и някаква физическа подготовка, за да се възползваш от възможностите на мястото максимално.

Какво трябва да знаем преди това?
Няма километрични опашки и чакане, всичко е организирано и спретнато. Километрите ги виждаш само в каране, а ако искаш, може и да не повториш една и съща писта. Пътят може би е единственият минус, защото обикновено е часове шофиране, ако няма удобни полети.

Разкажи ни по малко за местата, на които си била?
Засега съм карала само в Европа. Австрийската част на Алпите в курорта Zell am See – Kaprun, близо до Залцбург, е доста разнообразна – 138 км писти (oт зелени писти за начинаещи до тренировъчни трасета на професионалисти), 50 лифта, супер готина фрийрайд зона на глетчера с 3 фън парка и всичко това с една от най-живописните гледки към езерото Цел. Курортът е много уютен, с малки селца със спретнати австрийски къщи и тиролски песнички с чай с билков ликьор за фон. Освен да караш, можеш да обикаляш ледените барове, да се потопиш в термални води, да се качиш с въжено влакче до върха на Кицщайнхорн, където на 3000 м може да разгледаш изложбата „Светът на трихилядниците“.

Виж какво има да ти разкаже за сноуборда Оги Начев.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *