Опиши София в 14 реда, като за конкурс

Януари го дава литературно по Иван Димитров

0 коментара Сподели:

Михаил Михайлов

Много ни харесва годината ни да започва по два начина – като на книга и на път. Тук имаме джакпот, защото благодарение на поета, прозаик и драматург Иван Димитров получаваме и двете, и то в много приятни форми.

Първата новина е обявяването на конкурса на Иван и издателство „Жанет 45“ „Опиши София в 14 реда“. Историята за конкурса всъщност е част от най-новия роман на Димитров „Софийски дует“, който завършва с 14 празни реда.

Всички, които имат желание и вдъхновение, могат да напишат текстовете си направо върху страница 309 от книгата, след което да ги изпратят на имейл sofiiski_duet@abv.bg. Участниците също така трябва да публикуват снимка от страницата с изписания текст в блога си, профила си в някоя социална мрежа и да изпратят линк към въпросната публикация, но за резултатите от конкурса няма да бъдат вземани предвид лайковете на тези публикации. Демек попълвате 14-те празни реда от книгата на Иван за любимата ни София, снимате творението си и изпращате.

Журито, което ще оцени гениалните ви проникновения, е в състав – Марин Бодаков, Валентин Дишев и Иван Димитров. Партньор на конкурса е сайтът Кръстопът, където ще имате шанса да видите публикувани текстовете си, ако сте сред избраните. Наградите също не са за подценяване – първа (150 лв.), втора (100 лв.) и трета (50 лв.). Резултатите ще бъдат обявени в интернет на 20 март, точно в 12:29 часа, когато започва астрономическата пролет. Награждаването ще се състои в „Перото” същия ден в 19:00 часа, така че се залавяйте за писане.

Ако пък не ви се пише, а само ви се слуша, подсказваме, че в средата на януари, от 11-и до 16-и, Иван Димитров ще представи пърформанса си „Лууп четене” в пет града в Северна България. В него той създава музикална среда на живо и представя пред публика свои текстове. Този път той ще включи в пърформанса както части от романа си „Софийски дует”, така и няколко разказа от сборника си „Силата на думите”, който ще бъде публикуван тази година от издателство „Жанет 45”.

Градовете и датите за пърформанса са съответно: Велико Търново, бар Hipster – 11 януари; Габрово, галерия „Орловска” – 12 януари; Шумен, кафе-клуб „Делфина” – 13 януари; Варна, книжарница „Параграф 22” – 14 януари; Русе, книжарница „Хеликон” – 16 януари. Ние ви очакваме или на страница 309 в 14 реда, или някъде по пътя, като Керуак. Януари е литературен и слава богу!

В този ред на мисли, прочете ли книгата на един от любимите ни градски герои Тео Чепилов?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *