Когато на срещата ти дойде Муминтрол

Чудноватите тролчета на Туве Янсон, които превзеха ЧитАлнЯта

0 коментара Сподели:

Туве Янсон е една от най-обичаните и четени детски писателки и със сигурност най-известната финландска авторка на детски книги.

По професия художничка, израснала в артистично семейство, през Втората световна война тя издава първата си книга за муминтролите. На фона на рушащия се свят се оказва успокоително да срещнеш приличащите на хипопотамчета тролове и да прекараш време в измислената специално за тях Муминска долина. Муминтролите, родени от въображението на Туве Янсон, са симпатични и добродушни същества, които с радост откриват света около себе си и твърде често стават част от различни приключения.

Ако и ти искаш да срещнеш веселата компания на героите на Туве Янсон, то възможностите да го направиш са две.

Потърси комиксите на издателство „Пурко“ – 60 години след появата им в британския ежедневник Evening News, муминтролите отново са част от комикс, този път издаден в България. Грижата за появата им тук е поело издателство „Пурко“ и можеш да ги откриеш на фейсбук страницата им.  

Почитатели на Туве Янсон пък сформират читателски клуб, в който се срещат, за да обсъждат произведенията на писателката или да разиграват театрални сцени по нейните книги. Ако муминтролите са те спечелили, то можеш да се включиш към клуба им, чиято следваща среща е в края на ноември. Любителите на финландската авторка ще се съберат на 24 ноември от 7 часа в ЧитАлнЯта пред Народния театър, а ако се присъединиш, носи си доброто настроение, желанието за игра и любимата книга.

А ако си останал без светлина, то тази книга е за теб

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *