В София през уикенда – 21-23 октомври

Какви да ги вършиш в София през следващите дни

0 коментара Сподели:

Този уикенд е достатъчно пълнокръвен, за да не ти е скучно в него, така че взимай се в ръце след тежката работна седмица и му се отдай, преди да е станало късно. За съпорт в различни точки на града сме ти подбрали много бира, музика, филми и добро настроение, от теб се иска само да следиш мисълта ни малко по-надолу:

КИНОФАБРИКА 2: ТЕРИТОРИИТЕ НА РОБЕР ДОАНО
ПЕТЪК, 18.30, ФРЕНСКИ ИНСТИТУТ

Животът на фотографите винаги е вдъхновение за вълнуваща история. Тази вечер във Френския културен институт, режисьорът Патрик Казал ще представи документалния си филм "Териториите на Робер Доано", част от програмата на Кинофабрика "Киното снима снимки", а след прожекцията може да останеш за лекцията на режисьора. Френският фотограф Робер Доано е автор на едни от най-популярните фотографии, правени в средата на миналия век.
Завършен една година преди неговата смърт, този филм е документ, заснет след двадесет годишно приятелство. Английският му биограф Питър Хамилтън, режисьорът Силвен Румет, издателят Реймон Гросе, актрисата Жулиет Бинош, припомнят в неговата компания нежността, която изпитват към света на Доано. Входът е свободен.

OCTOBEERFEST AND GAMES
ПЕТЪК, 18.00, BETAHAUS

betahaus и 100 Beers правят поредната събитийна революция в бирапиенето на българска почва. В началото на уикенда те ни събират тематично, за да отпразнуваме Октоберфест, отново с много бира, хубава храна от Karavan Kitchen и игри. В 20 часа пък започва Skill Sharing по джага от най-добрите в България. Събитието ще се проведе на втория етаж в Innovation Space и е отворено за всички посетители.

MISH MASH FEST
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, 10.00, THE RED HOUSE CENTRE

Mish Mash Fest се завръща в "Червената къща" за своето есенно издание. В навечерието на Halloween отново ще ни срещнат с най-добрите независими автори и лейбъли в България. От нас се иска само добро настроение, което организаторите ще заменят с един шарен есенен празник на таланта и добрия вкус! Всички автори ще обитават „Червената къща“ цели два дни от 10 до 19 часа, така че имаш време да наминеш да ги видиш.

RHOMBUS CRAFT BREWERY – ПРЕМИЕРА
СЪБОТА, 16.00, KANAAL

Дългоочакваната нова пивоварна „Ромбус“ вече отвори врати и е ред на всички биролюбители да се запознаят с нея. Тази събота кехлибарените бебчета на пазарджишката пивоварна ще се пренесат в КАNAAL, където ще разходят супер яката си премяна пред най-зарибените. Бутилките и етикетите на новата крафт бира категорично ще придадат идентичност и разпознаваемост на „Ромбус“, като интересното е, че всеки от етикетите сам по себе си е достатъчно интересно „четиво“. В него е описан съответният стил и класификацията на бирата по BJCP (Beer Judge Certification Program) и са указани още подходящата температура за консумация и различните храни, с които е препоръчително да се съчетава тя. Ако не друго, дори и да отидеш на премиерата сам, ще имаш „нещо за четене“ в самотното време.

ПРЕГРЪДКАТА НА ЗМИЯТА
НЕДЕЛЯ, 16.15, ДОМ НА КИНОТО

Едва ли има по-подходящ момент за хубав филм от неделя късен следобед. Селекцията "Човек и природа" среща за пореден път публиката с филм за връзката на човека с единственото, което не е създадено от него, но е жизненоважно за неговото съществуване – природата. След зашеметителния старт на поредицата с филма на Вим Вендерс „Солта на земята“ е ред на колумбийската лента „Прегръдката на змията“. Тази елегична приключенска история, която изследва един изчезващ начин на живот и света на природата, който пренебрегваме (и унищожаваме), е отличена от Академията за най-добър чуждоезичен филм и е носител на още редица награди. И не е случайно, така че не я пропускай.

МУЛЕН РУЖ
НЕДЕЛЯ, 19.30, ПАРК „ВЪЗРАЖДАНЕ“

Можеш да станеш част от изживяването “Мулен Руж” – една красива и емоционална история, едно незабравимо шоу на живо, създадено за всички любители на изкуството, още тази неделя. Мюзикълът по мотиви от едноименния филм на Баз Лурман обещава да бъде ексцентричен, иновативен, дързък и провокативен, но в същото време емоционален и трогателен и ще те пренесе неусетно  в прочутия парижки нощен клуб в навечерието на ХХ век, където в опиянителна и предизвикателна атмосфера един млад поет се отдава на страстна афера със звездата на клуба – красивата куртизанка Сатен.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *