В София през уикенда – 7-10 октомври

Какви да ги вършиш в София през следващите дни

0 коментара Сподели:

Вторият уикенд на октомври е втори повод да се поразмърдаме напред-назад из софийските случки. Има от всичко за всички, само стой, чети и си записвай накъде ще те отвее редакторският вятър.

WOODEN WALL
ПЕТЪК, СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, BRAVE MOUSTACHE

Тази седмица в пространството на BRAVE MOUSTACHE, "Хан Крум" 4, ще можеш да се подивиш на работите на редица таланти, сред които са добре познатите ни Дидо Пешев, Зоран Мише, Васил Ангелов, Горан Тричкоски, Павел Целкоски, Иван Матеев, Боряна Паскалиева, Дария Казакова, Ива Димитрова, Ricky Mcgee, Момчил Генов, Крис и Влади, Румен Цанов – Max. Все много вещи в занаята момчета и момичета, които си заслужават уикенд вниманието ти.

FUSION ART FEST II
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, UNDERGROUND GALLERY/STUDIO

Изложба в гората, картини между дърветата, пластики сред корените и ръчно изработени лампи сред листата. Авторско кино, джаз на живо и коктейл. Откриването на второто издание на Fusion Art Fest 2016 е на 8 октомври от 20:00 до 23:00 часа в парк Коколандия, Борисова градина, и е своевременен култ към изкуството. Във вторият ден, 9 октомври, творбите ще бъдат пренесени в Underground gallery/studio и за още по-любопитните – допълнени с инсталации и пърформанс. Вечерта ще завърши с джаз концерт на група GBaby.

OGILVY FLEA MARKET
НЕДЕЛЯ, 14.00, THE BOOKIES

 

 

Нашите приятелчета от Ogilvy закриват летния си офис в любимото The Bookies с първия Ogilvy Flea Market. Идеята е проста – разменяме и продаваме само скъпи за сърцето ни вещи – дрехи, обувки, аксесоари, музика, книги, без ограничения, освен да са наистина интересни, запазени и до 20 артикула на човек. Пишете на pr@ogilvy.bg за повече инфо.

СОФИЙСКИ МАРАТОН
НЕДЕЛЯ, 8.00, БУЛ. ЕВЛОГИ ГЕОРГИЕВ И УЛ. ГУРКО

 

Ред е на 33-тото издание на столичния маратон, който традиционно стартира пред стадион „Васил Левски” на кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. „Гурко”. Ако не си се регистрирал в официалния сайт, то поне можеш да се докопаш до старта, за да видиш редица ентусиасти със спортни екипчета. Ще е цветно и много интересно.

#ARTCINEMADAY
НЕДЕЛЯ, 11.00 – 21.30, ДОМ НА КИНОТО


Тази неделя ще се проведе първият Ден на европейското арт кино. Инициаторите са CICAE (Международна конфедерация на арт кината) и Европа Синемас, които събират над 1000 кина, за да представят богата кинопрограма, гости и събития. Амбицията им е инициативата да стане ежегодна. Кино маратонът стартира от 11 часа с “Овца или вълк” и завършва в 21.30 с “Прокурорът”. Ето и останалите заглавия:

11:00 Овца или вълк
13.00 Храна за душата | #ArtCinemaDay***
15.00 Град Паника / Panique au village***
17:00 Лицата на любовта: "Жажда"
21.30 Пророкът

CULTURE BEAT PAZAR
НЕДЕЛЯ, 12.00, CULTURE BEAT CLUB

В неделя Culture Beat Club отново се превръща в кокетна, гореща модна точка. Ще имаш възможност да видиш актуалните работи на по-добрите български дизайнери, както и second hand колекциите на добрите столични селектори. Към всичко това, разбира се, прибави и майсторите на страхотни коктейли в клуба и приятната музика, които допринасят за уюта, превърнал се в неизменна част от културния пазар на София.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *