В София през уикенда – 9-11 септември

Какви да ги вършиш в София през следващите дни

0 коментара Сподели:

Сигурни сме, че лятото ще се върне тези дни. Дано да е още този уикенд, защото вторите септемврийски събота и неделя са спокойни и много артистични. Виж какво и къде ще ти напълни душата идните дни.

NIKE TRAINING С АЛИСА БЕЛОУСОВА
НЕДЕЛЯ, 10.30 ЧАСА, SOFIA RING MALL

Неделя е прекрасен ден да влезеш във форма, независимо какво разрушение си оставил след себе си през последните дни. Алиса е професионален танцьор и хореограф по салса, зумба и модерен балет. Също така е модел, член от танцовата фамилия Makosa Nostra, хореограф и танцьор на България Търси Талант, както и на много музикални видеа. Можеш да я питаш каквото ти е на сърце, стига на сърце да ти е здравословния начин на живот и мотивацията за влизане във форма. А тя определено ще има с какво да ти е от полза.

ДОКУМЕНТАЛНО КИНО НА ОТКРИТО
СЪБОТА, 20.30 ЧАСА, БОРИСОВА ГРАДИНА

През септември гледаме съвременно българско документално кино отново на открито и с вход свободен. Тази събота сме в Борисовата градина с филма на Светослав Драганов „Животът е прекрасен, нали”. Историята е за 22-годишния Александър Иванчев, едно от седемте деца на майка си Юлия, който до 14-ата си година не е ходил на училище, защото се е грижил за трите си по-малки братчета. Получава образование в дом за сираци, където развива интерес към фризьорската професия. Филмът представя ретроспективно живота на Александър през подготовката за явяването му на поредния Международен конкурс по фризьорство в София.

ФОТОМАРАТОН
СЪБОТА, 10.00 ЧАСА, ONE MORE КИНО

Ако си зарибен по снимането, ама олдскул снимането, без корекции и филтри на кадрите, можеш да се пробваш на това фотографско състезание. В него участниците ще трябва да направят серия от фотографии по предварително зададени теми в определен период от време. Снимките трябва да бъдат предадени "направо от фотоапарата", като редактиране или обработка не са позволени.

GAB DE LA VEGA
НЕДЕЛЯ, 18.00 ЧАСА, ПАРК ВЪЗРАЖДАНЕ

Strange and Fresh Bookings и Ugly and Proud Records представят Gab De La Vega в София. Италианският singer-songwriter номад пристига в България за бутиков, DIY концерт в парк „Възраждане”. Освен на акустичния му сет ще можем да се насладим и на вкусна веган храна, приготвена от наши приятели, а входът е само по желание. Ние все пак апелираме всички да помогнем на Габ да продължи турнето си из Европа.

ОБРАТНО НА УЛИЩЕ
НЕДЕЛЯ, 11:00 – 19:00 ЧАСА, BULGARIA MALL

Наближаването на новата учебна година е стресиращо време и за малките, и за големите. За трета поредна година Bulgaria Mall превръща очакването със смесени чувства на 15 септември в летящ старт за нови знания, увереност и забелязани таланти. Отделете си от времето за интересната лекционна част за родители, водена от специалисти в областта, докато децата се наслаждават на забавни работилнички и образователни активности.

СПОДЕЛИ МУЗИКАТА В ДВОРЕЦА ВРАНА
ПЕТЪК, СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, 19.30 ЧАСА, ДВОРЕЦ ВРАНА

От днес до неделя парк Врана става музикална сцена. В петък ще има истински "Бал в двореца" – фойерверки от арии и ансамбли от най-прочутите оперети на Лехар, Калман и Йохан Щраус-син, изпъстрени тук-там с фрагменти от мюзикъли (разбира се, "Уестсайдска история" на Бърнстейн) и опери (закъде без Nessun Dorma, а именно Арията на Калаф из "Турандот" на Пучини и "О Соле Мио"). В събота джаз и класика ще се преплитат, а Франсоа Салк и Самюел Струк ще тъкат невидими подвижни мостове между формална музика и импровизация в един великолепен концерт. А неделята е отредена за барок, при това за английски барок.

fAH! rtm+beer 2016
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, МАЙМУНАРНИКА

200 бири от цял свят и над 10 виртуозни крафт производители от Европа ще присъстват на единствения по рода си фестивал на fAH! rtm+beer 2016! Четвъртото издание се случва в клуб Маймунарника в Борисовата градина и отново е с вход свободен. Любителите както винаги ще се насладят не само на запомнящи се ексцентрични вкусове, но и на интересните истории и авторски дизайн на бутилките, етикетите и цялостната визуална идентичност на крафт бирите. По традиция и тази година публиката ще се забавлява с бирени игри и ще релаксира на удобни хамаци под големите дървета в Борисовата градина. Ще има страхотна кухня и музикална селекция.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *