ABRA-КАДАБРА

...сим салабим и шест години добро възпитание и вкус от Boyscout

0 коментара Сподели:

Нашите приятели от Boyscout знаят добре как да празнуват. По случай шестия си рожден ден те са си спретнали подобаващо събитие, което да събере на едно място всички приятели на медията, начело с изгряващата американска арендби певица ABRA.

Перлата в короната на хип-хоп лейбъла Awful Records пристига за първия си концерт в София и ще бъде специалния подарък на момчетата с доброто възпитание и вкус за техните почитатели.

ABRA има зад гърба си няколко успешни сингъла, едно EP и дебютния албум Rose от 2015, който спечели вниманието на The New York Times, Pitchfork, Vice, Dazed и Complex и влезе в ежегодната Boyscout класация на най-добрите албуми за годината. България е една от първите страни, в които ABRA ще представи предстоящия си мини-албум Princess, и единствената балканска държавa от европейското турне на певицата, което ще мине през Великобритания, Германия, Швеция, Холандия, Белгия, Полша и Чехия, месеци преди участието й на престижния фестивал Pitchfork в Париж през есента.

Американка по паспорт, ABRA прекарва първите си осем години в Лондон. Мисионерското й семейство възпитава любовта й към музиката от дете. Съзнателният живот на ABRA започва в Атланта, където хилавото цветнокожо момиче с британски акцент и амбиции да бъде арендби и поп изпълнител трудно се вписва. Чувството за отчуждение и различност намира отдушник в музиката, която ABRA записва в импровизирано студио в стаята си. Започва с кавъри на рап песни в социалните мрежи, които я вкарват в полезрението на хип-хоп лейбъла Awful Records, и минава през демо записи в домашни условия, за да стигне до голямата сцена.

Залага на минималистични и експериментални бийтове, вглъбени текстове и силната харизма на млад изпълнител с характерна гледна точка, сериозна чувствителност и ярка естетика,

за да застане редом до FKA twigs и Kelela в списъка на най-обещаващите млади жени на световната музикална сцена в момента.

Концертът на Abra е в четвъртък, 21 юли, в столичния Yalta Club.

ВИЖ ОЩЕ КАКВИ ДА ГИ ВЪРШИШ ПРЕЗ ЮНИ В СОФИЯ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *