СПОДЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ

Фестивалният дух на Беглика преплита вълнуващ фюжън с балканския дух

0 коментара Сподели:

Беглишката енергия се вплита във вълнуващ фюжън с балканския дух. На другия край на поляната се осъществява обмен на енергии и трансформации…И всички сме заедно.

БЕГЛИКА ТЕ ОЧАКВА

На прекрасния нов сайт на фестивала те очакват възможностите за включване в програмата. Дали ще искаш да Съ-творяване, да Съ-осъществяваш или да Съ-участваш, това със сигурност ще е едно вълнуващо преживяване, което ще те пренесе на друго ментално, емоционално, физическо и душевно ниво.

ЕТНО, СКА И РОК В ЕДНО – УНИКАЛНИТЕ KOZA MOSTRA

Слагаме кецовете и започваме да подскачаме – гръцките фурии от Koza Mostra ще ни отвеят с лудата си енергия от здрави жици, тромпети и онова южняшко звучене, което винаги напомня на Гърция. С неповторимия си стил, смесица между ска, балкански ритми, рок, пънк и гръцкия традиционен стил ребетико, Koza Mostra са сензация както в Гърция, така и в Европа. След създаването си през 2012 групата се явява на конкурса Евровизия 2013, където достига шесто място на големия финал с култовото парче „Alcohol is free”. Определяни като една от най-обещаващите балкански банди с неповторимо звучене, Koza Mostra подготвят втория си албум, в който ще колаборират със световни артисти, за да създадат още от уникалната си музика – символ на свобода и оптимизъм.

ТРАДИЦИОННО ЗВУЧЕНЕ РАЗКАЗАНО В МУЗИКА – ВЛАДА ТОМОВА И БАЛКАНСКИ ПРИКАЗКИ

Сред вълшебството на Родопите се потапяме в традиционното българско звучене, разказано на световния език на съвременната музика. Влада Томова създава своите Балкански приказки, пресягайки се на длъж и шир в търсенето им –  репертоара на групата се простира от родината до други части на Балканите и Близкия Изток, с нюанси от Индия и сефарадска Испания, напомняйки за културните корени на България. Балкански Приказки въплъщава радостта и бликащата наслада, които помагат на всяка традиция да се запази жива. Влада вдъхва душа на българската култура на световната сцена, споделяйки я с музиканти от България и света като Теодосий Спасов, Balkansky, Chris Rael.

ПЪСТРАТА ПАЛИТРА НА БЕГЛИКА ФЕСТ 2016

Беглика Фест 2016 очаква всички знайни и незнайни бегликъри под звуците на Deep Forest, Markandeya, Koza Mostra, Влада Томова, Man of No Ego. За приключенския ти дух ще се погрижат Островът на тишинавтите и Беглишки нинджи, а арт-сцената ще блести с Цирков театър „Нибрай“ и Playback театър „Тук и Сега“. Gene Keys Bulgaria ще ни помагат да търсим ключовете, а Йога Мандала ще са гидове към трансформацията.

ОЩЕ ФЕСТИВАЛИ ЗА TO DO ЛИСТА ТИ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *