FUCK ЗА СПОРТ?

Полови атлети от всички страни, обединявайте се!

0 коментара Сподели:

www.chrisboalsartists.com

Докато мнозина от нас пиха за спорт миналата неделя, други са предпочели да осмислят уикенда си с други земни удоволствия. И ако у мен не остана и капка съмнение, че пиенето може и трябва да бъде спорт, в никакъв случай не мога да бъда сигурен, че същото важи и за другите земни удоволствия. Прочее под „земни удоволствия“ нямам предвид разни кореноплодни, но вие сте умни хора, наясно с многообразието на българския език.

И ТАКА, МОЖЕ ЛИ СЕКСЪТ ДА БЪДЕ СПОРТ?
Слушали сме… пардон, участвали сме в разни лудории, които са оставяли у нас подобни впечатления.

Учестеното дишане, ускореният пулс, заглъхналите уши са все категорични симптоми, че тялото вижда едва ли не същия зор, който го сполетява по време на интензивна тренировка.

Ние тук можем да си се майтапим с тези работи до края на Вселената, но в интерес на истината те са изпитани от учени през 2007 година. Тогава 19 мъже и 13 жени са събрани на едно място за целите на експеримента и са заставени да… успокойте се – заставени са да тичат на пътека до сетния си дъх, като през това време се свалят показания за кръвното налягане и пулса им.

Колкото и да ми се иска да ви кажа, че след това същите тези хора са участвали в масова оргия пред очите на учените, пак ще трябва да ви разочаровам. Те са изпратени по живо по здраво вкъщи със заръката да правят секс, като горните физиологични показатели се проследяват с помощта на безжични устройства.

Резултатите са недвусмислени и сочат, че и двете физически активности водят до завишени стресови маркери. За разлика от тичането обаче сексът предизвиква по-скоро умерена реакция от страна на тялото. Половото сношение успява да вдигне пулса и кръвното на мъжете едва на 72% и 80% в сравнение с ефекта от спорта, а при жените положението е още по-лежерно – там процентите са съответно 64% и 75%.

Учените също така отчитат, че през по-голямата част от креватната веселба хората са доста далеч от тези стойности, достигайки ги по-скоро към края, сещате се. Аз пък се сещам за онзи виц, в който питали един мъж дали е сексуално активен, а той отговорил, че просто си лежи там.

ОГЪН ОТ ЛЮБОООООВ…
Публикувано през 2013 годинаканадско изследванесъщо показва, че един тур-дьо-коитус е сравним по енергоразхода си с недотам сериозни активности като бързоходството, да речем. Тук резултатите също са доста показателни. Половият акт коства на средностатистическия мъж скромните 101 калории (4,2 ккал/мин) – това енергийната стойност на една голяма ябълка или двайсетина грама картофен чипс. Жените, съвсем очаквано, изгарят още по-консервативно от страст: 69,1 калории за цялата продължителност на акта и съвсем мижавите 3,1 калории в минута.

Преди съпругата ми да е прочела това, бързам да уточня, че е очаквано жените да изразходват по-малко енергия по време на секс не (само) защото са по-пасивни, но и заради относително по-малките си габарити и мускулна маса.

И СПОРТ ЛИ Е СЕКСЪТ В КРАЯ НА КРАИЩАТА?
По-скоро само в края на краищата, както стана ясно преди малко…

Но ако трябва да бъда съвсем сериозен, истината е, че зависи от много неща. Кой спорт? А какъв секс?

Ако сравнявате секса и спорта по някои от физиологичните промени, които предизвикват у тялото, тогава отговорът е по-скоро положителен. Ако ги сравнявате по величината на тези физиологични промени, то тогава май е по-добре се откажете от сравнения.

Ако се снимате професионално във филми за възрастни, може и да ви се получи сметката. Ако просто си лежите там, може и без секс да останете в скоро време. Абе, ако питате мен, по-добре пийте за спорт.

КАКВО СЕ СЛУЧВА НА ПЪРВИ СПОРТ С НЕПОЗНАТ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *