В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 25-27 МАРТ

0 коментара Сподели:

"Пролетта дойде, къде си, бе, момче" пеят класиците. Ние от своя страна ти припомняме, че това не е шега работа и дългоочакваната астрономическа пролет наисина настъпи, а ти, най-вероятно си в София, щом си "цъкнал" на този линк и четеш размислите ни по горната тема. Та, след като очевидно най-добрата оферта е да прекараш следващите два дни на столична територия, виж с какво е най-приятно да ги запълниш.

ТРИЗАВИСИМ 2016
ПЕТЪК, DERIDA DANCE CENTRE, 19.00 ЧАСА

„Три3ависим" е инициатива на Гилдията за съвременни изпълнителски изкуства, която обединява хора, работещи в сферата на съвременния танц, пърформанс и инсталации. Ето защо в рамките на една вечер ще видиш три премиери от горните жанрове. „Мейнстрийм" се занимава с човека, обсебен от инерцията и безсмислието. "HandMade" е пърформанс-инсталация, която изследва траекторията, динамиката и съдържанието на движенията в различни битови действия. „Monologue" пък е съвременен танцов спектакъл, изпълнен чрез средствата на инсталацията – представлявa упадъка на стария свят и изграждането на новия.

ТЕЛЕВИЗИЯ ММ – КОНЦЕРТЪТ
ПЕТЪК, НДК, 20.00 ЧАСА

Ако и ти като нас си от онова поколение, израстнало с ММ, то концертът по случай 20 години от създаването й ти играе на носталгичната струнка. В НДК ще чуем и видим най-доброто от програмата на телевизията, музиката и изпълнителите на последните две десетилетия, плюс нови имена и световна звезда в лицето на Loreen. Ако още не си се снабдил с билет, можеш да го направиш на касите на Билетен център и на www.ticketportal.bg

COLORBONES
ВСЕКИ ДЕН ДО 26-ТИ АПРИЛ, BETAHAUS

Уикендът е чудесен момент да оставиш суетата пред вратата. В кафето на betahaus можеш да изживееш ягодите, октоподите, късните закуски, вечерите за двама и всички малки-големи моменти, които екипът на Colorbones споделиха през изминалите седем месеца. Няма да губим време в повече размисли – вместо това ще теподканим, защото си  “добре дошъл” на изложбата  “Welcome to the bright side”.

ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО В BULGARIA MALL
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, BULGARIA MALL

Bulgaria Mall отново отваря гостоприемно врати за най-големите почитатели на виното. Петото издание на Фестивала е този уикенд, а на партерното ниво можеш да намериш над 20 винопроизводители и вносители, които вземат участие в пролетното издание. Ще бъдат представени и подбрани бутикови изби. Във Фестивала на виното ще се включат и участници от Българска асоциация на независимите лозаро-винари, както и шеф Станимир Радичев, който ще представи своите сирена с трюфели, които вървят чудесно с вината за дегустация. Входът както винаги досега е свободен.

GREENWICH BOOK CLUB: МАВЗОЛЕЯТ НА РУЖА ЛАЗАРОВА
НЕДЕЛЯ, GREENWICH BOOK CENTER, 16.00

Какво е да влезеш в мавзолея с Ружа Лазарова? Един свят, който на пръв поглед изглежда банален, обикновен като нашите спомени. Но ако разтворим по-широко блендата, ще изпъкнат онези подробности, които правят един режим тоталитарен. „Мавзолей“ е роман, който ако хванеш, ще прочетеш на един дъх – история на три поколения жени, преживели комунизма в България.

"БОЛД НЕЙТИВ" ПРОЖЕКЦИЯ
НЕДЕЛЯ, BETAHAUS, 19.00 ЧАСА

Приятелите ни от веган блога Fork Fork Fork започват регулярните прожекции на филми, които засягат особено важни за тях теми. Първият е "Болд Нейтив", който  не е документален филм, но със своя завладяващ и силно провокиращ сюжет води до сериозен размисъл и предприемане на незабавни действия по отношение на реални неща от живота ни. Филмът те кара да се замислиш за понятия като състрадание, етично отношение към животните, справедливост и свобода за всички съзнателни същества. Дали освобождаването на животни е тероризъм или геройство, ще разберем чрез историята на Чарли Крейнхил и другите герои от "Болд Нейтив". На прожекциита ще има веган храна на свободна цена. Всички събрани пари от нейната продажба отиват за добра кауза, за която ще разберете на самата прожекция.

 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *