В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА 18 – 20 МАРТ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни

0 коментара Сподели:

Уикендът е тук, но преди да напуснеш офиса със засилката на лабрадор, готов за разходка, виж какви ти препоръчваме да ги вършиш. По традиция тази рубрика ти дава идеи за светлата или поне културната част на денонощието. Краят на март е топъл и щедър.

TEX-MEX КУХНЯ
GRAPE CENTRAL, 12:30 ЧАСА

След като отнесе приза за най-добър вино бар в първите GO FOOD & DRINK AWARDS, Grape Central организира събитие, с което отново успя да привлече вниманието ни. Ако Tex-Mex кухня нищо не ти говори – обясняваме бързо – това е най-малкто общо кратно между Мексико, Испания и САЩ, пък и кулинарен и културен феномен напоследък. Менюто изобилства от ребърца, гуакамоле, такоси, пържено пиле, бъргъри, ребра и какво ли още не. Ями!

АПАРТАМЕНТЪТ ОТВАРЯ ВРАТИ
СЪБОТА, МАЛКИТЕ ПЕТ КЬОШЕТА, 10:00 ЧАСА

Точно месец след унищожителен пожар едно от знаковите софийски заведения е възстановено (с помощта на много доброволци), както казват "на 33%".  Готови са кухнята, тибетската чайна и шоколадовата стая. Присъствието ти там през уикенда ще е безценно, както и помощта ти в събирането на средства за ремонтните дейности на хола, диджейската стая, галерията, балкона и особено киното. Ние подкрепяме каузата и се радваме, че мястото има толкова верни фенове и със сигурност скоро ще бъде като преди, че и по-добре.

KANAAL СТАВА НА 4
НЕДЕЛЯ, KANAAL, 14:00 ЧАСА

Любимата бирена локация вече е на годинки. Kanaal става на 4, добър момент да представи първата си собствена бира – Kanaal session IPA. Неделно освен, че няма да останеш жаден, със сигурност няма да си тръгнеш и гладен, защотоChilli Hills Farm (местната ферма, в която се гледат едни от най-лютите чушки в света) "ще разпъне кухнята си" и ще приготвят вкусотии.

БРУКЛИН
НЕДЕЛЯ, 20:30, НДК – Зала 1

С три номинации за ОСКАР (Най-добър филм , Най-добър адаптиран сценарий и Най-добра женска роля) и повече от 15 награди и номинации на някои от най-престижните кино фестивали в света, "Бруклин" на Джон Кроули се очерта като една от най-забележителни ленти на годината, пък и в програмата на Sofia International Film Festival. Привлечена от Американската мечта в началото на Втората световна война, ирландката Елис всъщност се оказва в измъчената реалност на Бруклин, с претъпканите къщи под наем и мръсните зали за танци, където лошите решения тепърва ще се вземат. Приятелски настроен свещеник ѝ предлага да я насочва, а строга хазяйка я държи изкъсо, но Елис в крайна сметка се поддава на носталгията по родината. Тогава среща Тони и започва да вижда възможно бъдеще в Америка. Съдбата обаче е срещу нея – една трагедия я призовава отново у дома. Трейлърът е тук: https://www.youtube.com/watch?v=1ekxPFTZm1Y

НАСЛЕДСТВОТО НА АЛЕКСАНДЪР МАККУИН
НЕДЕЛЯ, КИНО ЛЮМИЕР, 20:00 ЧАСА

Веднъж Александър Маккуин казва, че от хаотичния му живот би излязъл добър филм. "Наследството на Александър Маккуин" е вече факт, но за съжаление, говори за него в минало време. Дизайнерът дълго страда от безсъние, тревожност и депресия, а в допълнение към напрегнатата му работа се налага да се справи и с голямата загуба, когато майка му си отива от този свят. Всичко това се оказва непреодолимо и на 11 февруари 2010 г., когато се самоубива и оставя бележка с надпис: „Грижете се за кучетата ми, съжалявам, обичам ви, Лий“. Във филма са включени кадри със самия Маккуин, а основният фокус е върху работата, последните му колекции и източниците на вдъхновението му.

ВИЖ ОЩЕ КАКВО ИМА ЗА ПРАВЕНЕ В СОФИЯ!

 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *