В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА 12-14 ФЕВРУАРИ

Виж какви да ги вършиш в София през уикенда

0 коментара Сподели:

Дойде онзи уикенд от годината, в който или имаш грандизони планове за прекарване на Деня на влюбените или се опитваш да убедиш целия свят, че няма абсолютно никаква причина да имаш такива, защото това е нищо и никакъв чужд празник, който планираш да удавиш във вино. За нас пък уикендът на 14 февруари са едни много хубави два дни, в които стига да искаш, имаш какви да ги вършиш – със и без любовния елемент.

HANDMADE FEST, CODE: LOVE
ПЕТЪК, СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, НДК, СЛЕД 12:00 ЧАСА НА ОБЯД

Станалият вече традиционен фест чуква годинка, защото именно 12 месеца назад беше първото му издание. Темата съвсем логично е любов, а една от многото причини да се отбиеш е да потърсиш интересен подарък за половинката. Изборът ти се свежда до бижута, аксесоари, дрехи, красоти за дома, ръчно приготвена козметика (и сапуни!) и още много, попаднали в  селекцията на Ваня Щерева и компания. Не пропускай здравословните сладкиши на Rawly, дървените папийонки на ДървАрт, бижутата от строителни материали Krepej и възглавничките и други текстили на Cush.

CULTURE BEAT PAZAR
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, CULTURE BEAT CLUB 12:00-19:00 ЧАСА

След трите етажа на Handmade Fest-а директо може да се отправиш към редовния Culture Beat Pazar. В селекцията този път освен редица родни дизайнери на дрехи и бижута има и един благотворителен щанд, на който те приканваме да се спреш и да направиш добро дело. Тематично пазаруването ще бъде допълнено от дегустации на вино и шоколад.

ДИВИ И КРАСИВИ: СЪБРАНИ ОТ HARMONICA
НЕДЕЛЯ, ТЕНИС КЛУБ МАЛЕЕВИ, 13:00-21:00 ЧАСА

HARMONICA спретват лежерен неделен следобед с посланието за повече истински неща в живота ни. Внимателно са подбрали вкусни храни, напитки, красиви подаръци, приятна музика, занимателни работилници за деца, активности с кауза, кино. Навън ще дими скара, вътре ще ухае на греяно вино. Участиниците са Planet Pops – студено пресовани фрешове от плодове и зеленчуци с подправки; пекарнатаза хляб с квас и здравословни десерти Хляб&Soul, Фани и кестените от пазара до градинката на "Св. Седмочисленици", Spizing – комплекти екзотични подправки, Trastena – вино от био малин и още дузина.

UBER ЗАКУСКА В ЛЕГЛОТО
СЪБОТА, В ТВОЯ ДОМ, 12:00- 16:00 ЧАСА

UBER може и да бяха спрени, но не се спират. Тази събота ще разнасят закуски в леглото в партньорство с платформата за свежи продукти от местни производители -farmhopping. Имат две предложения за похапване, от които да избираш – една сладка и една солена – с всички необходими продукти, както и рецепти, които ще ти помогнат при приготвянето им – Препечени филийки с авокадо и чили за двама и Палачинките на мама. За да поръчаш отвори Uber приложението на 13 февруари, между 12 и 16 ч и натисни бутона “HopBreakfast”, който се намира долу вдясно. След като успешно направиш заявка ще бъде показано очакваното време на пристигане, като може да следиш как колата се движи към теб. При пристигане, кажи на шофьора кой вариант за закуска предпочиташ (можеш да избереш до две кутии на заявка). Цената на цялото удоволствие ще бъде 8 лв.

COSMOS MISSION: WOLFPACK
НЕДЕЛЯ,  COSMOS COWORKING CAMP, 17:30 ЧАСА

Второ събитие за филми и бира на Cosmos Coworking Camp е запазено за документалената лента The Wolfpack, която проследява историята на братята Ангуло, които прекарват по-голямата част от живота си, затворени в апартамент в Манхатън. Единствената им връзка със света са филмите, които родителите им им позволяват да гледат. Така, за да разнообразяват ежедневието си те започват да създават костюмите и да разиграват сюжети от тях. Входът е е свободен, а трейлърът тук.

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *