ЗНАМ КАКВО ЩЕ ИГРАЕШ ТАЗИ ЕСЕН

This is for the Players!

0 коментара Сподели:

В рамките на последните десет и повече години периодът от края на август до началото на декември обикновено е софтуерна канонада от много настоятелен вид. Не са един и двама тези, които си казват, че ще инвестират финикийските си знаци в игра „Х“ и тя ще им е достатъчна за следващите няколко месеца, докато в края на годината под телевизора им стоят кутийките на поне три заглавия. Същото, разбира се, се отнася и за тези, които пазаруват своя развлекателен софтуер по дигитален път.

Като човек, който в рамките на последните осем месеца разработва на пълни обороти именно такъв развлекателен софтуер, времето за гейминг определено ми е кът.

От друга страна, да работиш върху игра и да не играеш нейни посестрими, е все едно да си футболен мениджър, който не гледа футбол.


Така де, ето ги есенните софтуерни кандидати (включен е и един от края на лятото), които успяха да попаднат под капака на конзолата и персоналния ми компютър. Мобилният пазар в момента така или иначе е завладян от Blizzard.

METAL GEAR SOLID 5: THE PHANTOM PAIN
Платформи: PS4, PC, PS3, Xbox One, Xbox 360
Какво е?
Епитомът на една легенда. Лебедовата песен на Хидео Коджима. Изкривяващо яка игра. Сериозен GOTY кандидат за 2015. Избери си кое от четирите ти е най на сърце.
Защо да играя?
Хидео Коджима! Най-добрата част от основната сага – а може би и най-значимата. 150 часа геймплей от най-високо ниво. Кадансови сцени и сюжети обрати, които само Коджима може да поднесе. Кийфър Съдърланд и Трой Бейкър се вписват адекватно в цялостната сюжетна вакханалия. Скоро излиза и мултиплейърът.
Защо да подмина?
Хидео Коджима!

UNTIL DAWN
Платформи: PS4
Какво е?
Разкошен дигитален прочит на класически слашъри като "Писък", "Петък 13-ти", "Знам какво направи миналото лято", Cabin in the Woods, Evil Dead и др. Своего рода предвестник на бъдещето на споменатия слашър жанр.
Защо да играя?
На първо място, защото е може би най-култовата парти игра на годината, която хич, ама хич не се взема на сериозно. А и какъв по-голям празник от това да се съберете с приятели малко преди полунощ и всеки да поеме определен персонаж, нанизвайки впоследствие вашата си сюжетна последователност и избори, на базата на които накрая може да не оцелее нито един главините персонажи. Грандиозно визуално изпълнение. Една от главните роли е поверена на великана Питър Стормеър. Друга на Рами Малек (пресния Mr. Robot) и миловидното холивудско клишенце Хейдън Пенетиър. Изненадващо личностно развитие на иначе доста неловъбъл централни персонажи. Кинематографично изпълнение на богато.
Защо да подмина?
Хорърът, макар и тийнейджърски – си го има и на моментни е притеснителен. Тоест, не е за хора с пословично слаби сърца и изпилени до крайност нерви. Падане на кадрите в някои сцени. 

SOMA
Платформи: PS4, PC
Какво е?
Мазохистично добър хорър адвенчър от първо лице, вдъхновен от творчеството на Филип К. Дик.  
Защо да играя?
Една от най-любопитните и добре поднесени истории в гейм формат за 2015 година. Убедителен свят. Дистопия на човешкото съществуване, представена по особено любопитен начин.
Защо да подмина?
Подобно на Until Dawn, в някои моменти напрежението взима доста сериозен връх (макар и да говорим за най-малко хорър, ориентираната игра на майсторите от Frictional Games) и нечии нерви могат и да не издържат. Леки сюжетни дупки.

FIFA 16
Платформи: PS4, PC, PS3, Xbox One, Xbox 360
Какво е?
Най-популярният футболен симулатор, в който момчетата на Петев могат да играят и футбол, а не единствено Ганкиното…  
Защо да играя?
Учудващо големи промени спрямо предходната серия. Все още най-добре презентираният футболен симулатор. Грамотен нет код и последни трансфери.
Защо да подмина?
Изисква свикване с новата динамика на игра. За разнообразие можеш да опиташ тази година и PES 16 – страхотен е.

PES 16
Платформи: PS4, PC, PS3, Xbox One, Xbox 360
Какво е?
Футболната серия, която преди десетина години беше настигнала по популярност FIFA и предлагаше значително по-адекватна репрезентация на футболната симулация. Днес PES е адски нишова, но за щастие (отново) убийствена „сокър“ игра.
Защо да играя?
Защото е прецизно изготвена футболна симулация, предлагаща шеметен геймплей. PlayStation и PC версиите поддържат опционален файл, а предвид болните фенове на играта, екипите и лицензите потенциално могат да бъдат по-точни дори от тези на FIFA16.
Защо да подмина?
Защото все още говорим за презентация от времето на PlayStation 2. Към днешна дата в „Мърсисайд Ред“ играят Стивън Джерард, Балотели и Глен Джонсън. Споменах ли лицензи?  

UNCHARTED COLLECTION
Платформи: PS4
Какво е?
Съвършената колекция на класическите PS3 игри, която ще те подготви за предстоящата лавина, наречена Uncharted 4: A Thief's End.
Защо да играя?
1080p резолюция и безспирни 60 кадъра за секунда и за трите игри. Ъм, да – три игри, побрани на един-единствен носител и на една цена. Разработчиците от Bluepoint Games са подобрили значително не само визията, но и са балансирали геймплея на трите творби (особено на оригинала). Нейтън Дрейк.
Защо да подмина?
Ако си играл оригиналите на PlayStation 3, то спокойно можеш да инвестираш с пот спечелените си левове в Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. За друго не мога да се сетя – все пак говорим за вероятно най-добрия ремастър в рамките на сегашната генерация.  

TEARWAY UNFOLDED
Платформи: PS4
Какво е?
Из основи ъпдейтната версия на една от най-магическите игри за PlayStation Vita – Tearaway.
Защо да играя?
На първо място подобрената визия (1080p и 60 кадъра в секунда) и тоновете ново съдържание. Другото си е същото, характерно и за Vita оригинала – Tearaway Unfolded е за мечтатели, на които нищо "бъртънско" не им е чуждо. Магически продукт, тичащ с бесни темпове към алтернативното и непознатото в игралната индустрия.
Защо да подмина?
Контролната схема при Vita версията беше една идея по-убедителна. Ако си играл Vita оригинала, няма да те удари като с мокър парцал.

Чети още за игри и хвърли един поглед на друго място, където се подвизава Ивайло Коралски.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *