5 СЪБИТИЯ, КОИТО ДА НЕ ПРОПУСКАШ НА ONE DANCE WEEK

Фестивалът за съвременен танц и пърформънс е в Пловдив от 17-ти октомври до 1 ноември

0 коментара Сподели:

Фестивалът за съвременен танц и пърформанс, който за втора поредна година ще се проведе в Пловдив, може да ви заинтригува не само с неповторимата си селекция на спектакли от световната танцова сцена, но и с множеството, съпътстващи основната програма събития. Ето какво харесахме ние.

ТАНЦОВИ АТЕЛИЕТА

За професионалистите, занимаващи се със съвременен танц, както и са начинаещите, които имат силното желание да се докоснат до този жанр в танцовото изкуство, ONE DANCE WEEK организира танцови ателиета с  трима хореографи от швейцарската танцова компания PHILIPPE SAIRE. Ателиетата са напълно безплатни, а желаещите трябва да изпратят кратко CV на dance@edno.bg, за да заявят своето участие. Местата са ограничени, като за ателието на един от хореографите бройката вече е запълнена, затова бъдете бързи и ще успеете да участвате и вие.
Повече тук.
                     
                          
ИСПАНСКА ВЕЧЕР

В чест на откриващия спектакъл ЖИВОТНО на испанската звезда на съвременния танц Даниел Абреу екипът на платформата за култура и изкуство ЕДНО организира Испанска вечер. Тя ще се проведе на 14 октомври от 18.30 ч в офиса на ЕДНО в Капана, като на нея ще присъстват посланикът на Испания в България, Директорът на Институт „Сервантес“, като са поканени и всички желаещи да разберат повече за съвременния танц в Испания, да се получи дискусия, свързана с това изкуство и да опитат испански тапас и вино.
Повече тук.

КВАРТЕТ

Преди спектакъла си КВАРТЕТ, който ще бъде представен на 26 октомври в Пловдив, легендата на съвременния танц Раймунд Хог ще бъде в офиса на ЕДНО, където ще се проведе интересна дискусия. Той ще бъде отворен за всякакви въпроси, свързани със съвременния танц, теми, които се засягат чрез него, опита на хореографа и всичко, което интересува публиката. Раймунд Хог е носител е на множество награди като: Награда за хореография на Германия (Deutscher Produzentenpreis für Choreografie) през 2001, Награда на критиката на Франция (Prix de la Critique) през 2006 г. за Swan Lake, 4 Acts (в категорията за най-добър чужд спектакъл). Критици от списание Tanz го обявяват за „Танцьор на годината” за 2008 година. Книги, изследващи артистичната му работа, са публикувани във Франция, Германия и САЩ.  
Повече тук.    
                      

(М)ИМОЗА

Следващото голямо име, с което ще срещнем публиката, е американецът Тражал Харел. Провокативният му спектакъл (М)ИМОЗА, който ще се играе на 29 октомври в Дом на културата „Борис Христов” – Пловдив, ще запознае публиката с воуг културата, възникнала в Ню Йорк през 60-те години и ще постави въпроса, какво би станало, ако някои от воуг артистите от Харлем биха слезли в Гринидж Вилидж и биха участвали в представленията на постмодернистите от Джъдсън Чърч през 1963? Интересен факт е, че спектакълът е вдъхновен от документалния филм на Джени Ливингстън Paris is Burning, който изследва именно воугинг културата.
 

РАЗОБЛИЧИТЕЛИ

Какво се крие под маркетингово изобретените образи на корпорациите, чиито продукти консумираме всеки ден? На този въпрос отговор ще дадат артистите от чешкото театрално студио FARM IN THE CAVE със своя спектакъл РАЗОБЛИЧИТЕЛИ. Те ще представят задълбоченото си разследване на престъпните практики на световна корпорация, позната на всички нас, и нейните начини да въздейства над обществото. В представлението са ползвани буквални цитати както от разказите на жертвите, така и от изявленията на корпоративните лобисти, с които артистите се срещат в Брюксел.
Повече тук.

 

Тагове: One Dance Week 2015
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *