КАК ГО ПРАВЯТ АРИСТОКРАТИТЕ

Добринка Тосева сред най-добрите на шампионата по наливане и поднасяне на Stella Artois в Лондон

0 коментара Сподели:

Лондон. Ден преди старта на най-стария тенис турнир – Уимбълдън, един срещу друг се изправиха шампионите по наливане и поднасяне на Stella Artois. Надвили останалите майстори на родна земя, първенците се отправиха да защитят националната чест на Световния шампионат по изпълнение на легендарния деветстъпков ритуал на Stella Artois.

Нашият победител Добринка Тосева се представи достойно, състезавайки се със самия шампион тази година – Ян Ванденплас от Белгия. Тя стана част от лигата Les Créateurs de Beauté (“Създатели на красота”), добавяйки последната капка изящество и английска класа към всеки бокал.

Понеже обичаме да научаваме за интересните събития директно от главните действащи лица, се срещнахме с Добринка, която ни разказа най-интересното за шампионата и за себе си.

–    Здравей, Доби. Връщаш се от едно от местата по света, където повечето хора искат да бъдат в момента. Stella Artois е официалната бира на Уимбълдън. Намираш ли нещо общо между двата шампионата – атмосферата, двубоите, а може би нещо друго?
Привет! В Лондон беше страхотно. Двата шампионата всъщност доста си приличат – дългогодишни традиции, много стриктен код за поведение, дрес код. А най-впечатляващо е, че независимо от факта, че са състезания, уважението към противника и спортсменският дух взимат превес.

–    Разкажи ни повече за шампионата.
Организацията беше страхотна – всички национални шампиони се познавахме предварително през специално направен за целта сайт. Когато се видяхме на място, нямаше моменти на неловкост, а по-скоро се почувствах като сред приятели.
Бяха ни организирали 2 дни с тренировки, за да бъдем съвсем подготвени на самото състезание.
На турнира се изправих срещу Ян Ванденплас, който в крайна сметка стана световен шампион. Беше много вълнуващо и много се радвам, че имах възможност да участвам.

–    Какво означава да си част от лигата Les Créateurs de Beauté (“Създатели на красота”)?

Страхотно е усещането да се събереш с хора, с които не само се занимавате с едно и също, но и ви движи постоянен стремеж към усъвършенстване.

За мен е чест да бъда част от клуба на Les Créateurs de Beauté в който членуват всички национални шампиони, преминали и през тренингите в рамките на Световното първенство.
Хубаво е да бъдеш с колеги, с които сте обединени не само от работното си занимание, но и от вътрешния порив за създаване на красота. Усещането да принадлежиш към организация…

–    Кои са прословутите 9 стъпки, които водят до Лондон?
1.    The Purification – изплакнете бокала Stella Artois под студена вода.
2.    The Sacrifice – с бързо движение отворете крана и оставете първите капки да изтекат извън бокала.
3.    The Liquid Alchemy– дръжте бокала под ъгъл 45 градуса, без да го допирате до крана.
4.    The Crown – снижете и наклонете леко бокала, за да регулирате естественото образуване на пяната.
5.    The Removal – с бързо движение затворете крана и отместете бокала.
6.    The Beheading– със специалния нож отрежете прелялата извън бокала пяна.
7.    The Judgment – премерете на око дебелината на образуваната пяна – идеалният размер е 3 сантиметра.
8.    The Cleansing – изплакнете и подсушете стените и столчето на бокала.
9.    The Bestowal– сервирайте върху подложка Stella Artois и с капкоуловител Stella Artois.


 

–    Какво смяташ, че не ти достигна за първото място на Световния шампионат?
Шампионатът е изключително престижен, а състезанието – много оспорвано. Един срещу друг се изправят най-добрите майстори в поднасянето на Stella Artois от целия свят. Смятам, че показах най-доброто от себе си и се представих достойно, а какво не ми е достигнало, може да каже само журито. И все пак, ако трябва да предположа – съперникът ми, който стана и световен шампион впоследствие, е от Белгия – родината на Stella Artois и страна с многовековни традиции в пивопроизводството и поднасянето на бира, което му дава известна преднина в познаването и изпълнението на ритуала.

–    Какво те мотивира да се включиш в състезанието?
Обичам да се уча на нови неща, любопитна съм. Харесва ми Ритуалът по наливане на Stella Artois не само защото всяка стъпка е красива за изпълнение, но и има логика зад нея, целта на която е да запази бирата съвършена. Исках и да проверя сама себе си как се справям спрямо другите. Мотивира ме и възможността да демонстрирам личен стил и отношение  въпреки строго определените стъпки, които трябва да се изпълняват абсолютно прецизно.

–    Каква би била 10-ата стъпка за перфектното преживяване със Stella Artois?
За мен перфектното преживяване със Stella Artois би било да я споделиш с някого на красиво място.

–    Имаш ли други ритуали, които правят ежедневието ти по-интересно и по-специално?
Като всяка жена имам своите дребни всекидневни ритуали, но този, който бих класифицирала като по-специален, отново е свързан със Stella Artois. Страстен фен съм на киното и тениса и не пропускам възможност да им се насладя в добра компания и с чаша Stella Artois в ръка.

Припомняме ти българското издание на шампионата, където Доби пребори всички опитни бармани в бирените дуели.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *