ЯТОТО НА YAMABAHARI

Симпатичен семеен бранд и двойка плажни кърпи с имена на птици

0 коментара Сподели:

Добре знаеш, че лесно се увличаме, когато нещо се създава с мисъл и отношение. Добрият дизайн ни докосва, а завършените идеи подкрепяме с упоритостта на столичанин, пътуващ по „Тракия“ за уикенд на морето. По тази линия Yamabahari е три от три. Вероятно вече си чул за особено симпатичния семеен бранд за аксесоари на Силвия и Константин Вълкови, който се появи преди малко повече от месец. Тогава двамата изскочиха с чудна 100% ленена кърпа в размер, идеален за плажно гушкане (135 х 180 см). Това, което е хубаво да знаеш в допълнение, е, че ленът не е гостоприемен към пясъка и съхне бързо. Колкото до създателите, за тях ще чуваш тепърва…

Вторият продукт, който излиза от “работилницата” на Yamabahari (словосъчетание от японската дума за планина и на суахили за море), отново е плажна кърпа, този път изработена от 100% висококачествен памук. Последната е резултат от колаборация с вече познатия ти илюстратор Мила Лозанова (припомни си включването на Мила в DESKTOP ART проекта ни).

Още щом се запознахме с нея, тя сподели, че открива удоволствието в това някой да намери работата й близка до сърцето, да усеща света също като нея. Ето защо птицата на Мила каца тук.

Илюстрацията не е дигитален принт, а качествено изтъкана, което и дава добавената стойност на нещо, създадено по трудния начин, при възможни десетки кратки пътища.

Ако влезем в детайли, памучната кърпа е с размери 95 x 190 см, предлага се в луксозна опаковка и допълнителна безплатна чантичка; плътността е изключително висока (460 g/m2) и спомага за високите абсорбиращи способности. Допълнителното щастие идва от бохемските ресни, както и от плюша, който те държи в прегръдка.

Създателите на Yamabahari наричат кърпите си с имена на птици, а идеята за това (пък и за проекта въобще) се ражда след пътувания до Исландия и Занзибар. Първата кърпа получава името The Puffin, което е прекрасна тъпоклюна кайра – птица с яркооцветена човка, която има самоуверена и донякъде комична походка. Среща се често в Исландия. The Manakin пък идва от вида на малка птица с ярка окраска, популярна с любовните си танци. Обитава тропични климатични области.

Преди да стартират, Силвия и Константин проучват най-добрите фабрики, където могат да се произведат ленените кърпи, уви, такива си нямаме у нас. Латвия се оказва мястото и именно оттам ще дойде и следващата ленена кърпа на yamabahari, която ще бъде представена в средата на юни. Тя ще бъде налична в няколко различни цвята, като два от тях ще бъдат в лимитирана серия.

И докато кроиш планове за близки и далечни плажове, yamabahari ти дават и храна за ума. Допълнителен акцент в концепцията на компанията е специални интервюта с водещи и креативни световни дизайнери, илюстратори, артисти, собственици на големи модни марки, които се публикуват в секцията Talks на www.yamabahari.com. Хвърли око на последния разговор с Guia Cleps, създател на swimwear бранда Reina Olga.

Можеш да разгледаш всички yamabahari продукти и да поръчаш тук.
 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *