НА ЕДНО СТЪКЛО РАЗСТОЯНИЕ

Смел социален експеримент променя възприятието ни за социалните прегради в обществото ни

0 коментара Сподели:

На пръв поглед експериментът на Shani Ha изглежда като обикновена маса в заведение на ъгъла на 7th Avenue и Carmine Street в Ню Йорк. Но при по-внимателно вглеждане ще разпознаеш сериозното послание на един съвременен човек на изкуството. Идеята на разделената от прозорец маса е, че независимо колко близо седят хората един до друг, понякога има невидими бариери, които ги спират да бъдат себе си.

изкуство, социален експеримент

Shani Ha показва стъклото като пречка, но и като възможност да поседиш сам със собствените си мисли. Не е задължително някой да седне срещу теб, за да отидеш и да изпиеш чаша кафе. Дори прекалено често излизаме с други хора, надявайки се те да ни помогнат с анализа на дадена ситуация, вместо сами да рефлектираме.

изкуство, социален експеримент

Идеята на Shani Ha се родила от собствената й невъзможност да бъде често с близките си. Живееща в Ню Йорк, тя комуникира с любимите си хора главно през компютърния екран. Вдъхновена от това, колко близки можем да бъдем с хората, въпреки голямото разстояние, тя се замисля колко отдалечени можем да бъдем от хора, които са около нас.

А какво става, когато се представяш за един човек онлайн, а се появиш на първа среща с 100 килограма отгоре? Виж тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *