ВАНДАЛИЗЪМ ЗА ПРИМЕР

Холандски дизайнер ни показва, че вандализмът не е толкова лошо нещо... у дома

0 коментара Сподели:

Спомняте ли си, че като малки криеха от вас де що има ножици, ножове, остри предмети, бои, лакове и флумастери?!

Всичко се случи, след като вашите бяха поканили на гости цялата фамилия, братовчед ви Петко и далечната ви леля от Португалия, а пък вие за по-интересно решихте да нарежете килима, да надраскате стените и да полеете плочките с нещо слузесто, което и до днес остава неизвестно в разказите на семейството.

Това, което сте направили, е ранна форма на вандализъм, самопоказване или както простичко го наричаме днес – чист арт. И няма нищо странно, че като големи, доста хора отново прибягват към него, за да изразят кой каквото има за изразяване.

Така е постъпил и холандският дизайнер Stefan Auberg, който, меко казано, ни скрива шапките с нова идея за DIY продукт, притежаващ изненадващ визуален потенциал. Stefan смята, че хората трябва да излязат от рамките си за проектиране на нови продукти и да напуснат собствената си зона на комфорт, осъвременявайки стари неща, или по-точно извличайки максималното от тях. Според дизайнера за тази цел са ви нужни само няколко специални бръсначки за подстригване на плюш и дузина от старите ви килими.

Това, което следва, е постепенно сваляне на най-горните пластове на текстилното ви притежание, за да стигнете до неговото ново визуално Аз.

Господин Auberg твърди, че по този начин, сваляйки пласт след пласт на притежаваната вещ, вие премахвате наслоеното минало от нея и съвсем естествено й давате свежо бъдеще и дълъг живот. Освен това самото действие може да се извършва периодично, като така килимът ви ще има друго лице всеки път когато пожелаете.

Според нас забавлението е доста идейно, но за начало ви съветваме да не започвате с най-новите си постелки, а с такива, притежаващи повече минало, така да се каже. Като цяло мислим, че и обикновена машинка за подстригване ще ви свърши работа, така че върнете се във времето, когато бяхте на 10 – 11 и дерзайте! Сега няма кой да ви се скара. Обещаваме!

Виж и няколко полезни DIY сайта. 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *