ЖИВИ МАШИНИ И СЪДИЯТА ПО КИНАТА

През този уикенд ще се насладим на два нови филма - снимания в България сай-фай екшън с Антонио Бандерас "Живи машини" и драмата с Робър Дауни-мл. "Съдията"

0 коментара Сподели:

Люк Еванс и неговият "Дракула: Неразказан" изкачи върха в бокс офиса ни с огромна преднина. Лентата на Гари Шор у нас изкара изумителните 330 000 лв., въпреки че не е в 3D.

ЖИВИ МАШИНИ
режисьор: Гейб Ибанес
сценарист: Гейб Ибанес, Игор Легарета, Хавиер Санчес Донате
в ролите: Антонио Бандерас, Мелани Грифит, Бриджит Хорст Сьоренсен, Дилън Макдермът, Робърт Форстър и др.
очаквания: 6/10
рейтинг в imdb: 6,2/10 (от 3127 гласа)
рейтинг в rottentomatoes:  29 %
рейтинг в metacritics: 37/100

Заснета изцяло в България с бюджет от 15 милиона долара, испано-българската продукция има всички предпоставки да я отречем напълно и дори да изглежда като по-евтино копие на "Аз, роботът", но ние искаме да й дадем шанс.
Жак Вокан (Антонио Бандерас) е застрахователен агент от корпорацията за роботи РОК, който разследва случай, при който един робот се видоизменя. Нещо, което е в разрез с директните правила и закони, според които роботите съществуват. Откритието на Вокан ще има дълбоки последици за бъдещето на човечеството.

Отрицателната критика за филма обобщава, че всички предимства на филма могат да се открият във визуалните му качества, а историята с потенциал не е достатъчно добре развита и разказана.


СЪДИЯТА
режисьор: Дейв Добкин
сценарист: Дейв Добкин, Ник Шенк, Бил Дюбук
в ролите: Робърт Дауни мл., Робърт Дювал, Вера Фармига, Били Боб Торнтън, Винсънт Донофрио, Лейтън Мийстър, Балтазар Гети, Дейвид Крумхолц и др.
очаквания: 6/10
рейтинг в imdb: 7,8/10 (от 3967 гласа)
рейтинг в rottentomatoes: 47%
рейтинг в metacritics: 48/100

Лъскавият и безскрупулен адвокат Ханк Палмър (Робърт Дауни-мл.) се връща в родния си дом, където баща му – градският съдия, е заподозрян в убийство. Ханк се впуска в търсене на истината, като междувременно отново се свързва с отчужденото си семейство.

"Съдията" е малко нетипичен проект за режисьора Дейв Добкин, след като сме свикнали да виждаме името му зад филми като "Ловци на шаферки" и "Шанхайски рицари".

Въпреки че не изглежда като паметен филм за тази част от кариерата му, добре е че виждаме Дауни-мл. извън вселената на Марвел. Оценката на критиката е средна, като общото мнение е, че Дауни и Дювал правят силни роли, а негативните оценки идват от стереотипния сюжет и липсата на развитие в поддържащите герои.


 

Виж и няколко филмови римейка и техните оригинали.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *