ФОТОГРАФ-ХАМЕЛЕОН И НЕЙНИТЕ РАЗЛИЧНИ СЕМЕЙСТВА

„Self Portraits with Men“ показва чешка фотографка и различните й животи, според партньорите, с които се снима

0 коментара Сподели:

Понякога питал ли си се какъв би бил животът ти сега, ако преди време си взел решение, различно от това, довело те дотук? Чешката фотографка Dita Pepe не само се е питала, но и много успешно е заснела възможни сценарии за живота си. Серията й „Self Portraits with Men“ я представя в различна светлина, според „портретния“ й съпруг. Впечатляващо е как Pepe се превръща в пълноправен член на всяко едно от семействата, придавайки на портретите автентичност.

Dita Pepe, фотография

 

На някои от фотографиите Pepe се снима с нейни приятели и познати, но за да избегне повторението и да предложи разнообразие, тя не се свени да пита и непознати хора, дали биха й позирали. Дъщеря й също може да бъде видяна неколкократно в серията снимки.

Dita Pepe, фотография

 

Идеята на Pepe е да покаже как връзките влияят на хората и до каква степен биха могли да променят идентичността на индивида. Фотографката е известна за нейните феноменални трансформации. На 19 Pepe заминава за Германия като бейбиситър, но много бързо открива любовта си към фотографията и започва да документира живота на германците. В последствие тя става част от портретите, които прави, сливайки се идеално със средата, в която се намира.

А как изглеждат хора, пременени според стереотипа, с който се сблъскват ежедневно, можеш да видиш тук.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *