THE NEW SOFIA PUB CRAWL, ИЛИ КАКВО ИЗПУСКАШ В СОФИЯ

Пътешественици, барове и софийски потайности в малките часове на нощта

0 коментара Сподели:

След небеизвестния филм на BBC за пъб крол „културата” по българското Черноморие организираните обиколки по нощни заведения се превърнаха в нарицателно за ниски страсти и лошо възпитание.

Това, което софийският им вариант може да ви покаже, обаче е нещо изненадващо различно. The New Sofia pub Crawl предлага информативна обиколка на общо пет заведения в центъра на столицата, на която може да срещнете най-интересни хора и да имате преживявания, които си струва да се запомнят.
Преди почти три години Крис, Дани, Надя, втората Надя и Иво решават да разчупят клишето за пъб крола като начин за бързо напиване и в някои случаи още по-бърза свалка и да представят нещо качествено различно. Идеята на техния нощен тур е не само да пийнете в приятна компания и да се запознаете с хора от цял свят, но и да научите по нещо за софийските потайности.

За около четири часа сформираната за деня група от непознати обикаля четири бара, загрява с бира, подслажда се с шоколадов десерт, играе на игра, опитва шотче ракия под светлината на свещи в единствения бар без електрическо осветление в града ни, танцува, създава нови приятелства и накрая завършва вечерта в клуб.

За три години гидовете на пъб крола променят състава си и се увеличават от петима на единадесет, като всяка вечер поне двама от тях чакат на мястото на срещата – паметника на Стефан Стамболов в градинката на Кристал.
Всяка вечер произволна бройка от туристи, като се започне от един и се стигне до деветдесет (!), тръгва от Кристал, за да започне приключението си в нощна София. Клубовете, които пъб кролът посещава, често са твърде малки, за да поберат желаещите, затова понякога групата се разделя на две или три и накрая се събира в предварително определения клуб.

Крис и Дани, основателите на пъб крола, разказват за най-странните гости, които са имали и най-интересните истории, които са чували, като този репертоар се обогатява често с нови преживелици с пътешественици, решили да посетят тяхната обиколка.

Веднъж например, в една и съща вечер на пъб крол са се срещнали британец, който обикаля света пеша, с шотландец, който прави околосветско пътешествие на велосипед.

След забавните разкази за какво се случва по широките пътища, двамата си уреждат среща в Китай, мястото, където би трябвало да се засекат отново. Друга интересна случка е с момиче, което пред къщата си в малко селце в Айова намира таро карта, която означава „път”, зарязва училището и приятеля си и тръгва да обикаля Европа! Спомените на хората с професия „пътник” нямат край и ако някой път посетите пъб крола, Крис, Дани или някой от другите водачи ще ви разкажат дузина.

Ще ги срещате често из София, обикновено се движат по улица „Шести септември”, смеят се много и нищо чудно да ви поканят да се присъедините към тях.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *