В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 21-22 ЮНИ

Какви да ги вършиш наоколо през предстоящия уикенд?

0 коментара Сподели:

SMUGGLERS SWING CLUB: VINTAGE GARDEN PARTY, Once Upon A Time… BIBLIOTEKA
Неделя, след 15:00


Пълен пакет винтидж забавления – музика от любимите ни The Smugglers Collective, танци, ретро мода, възпитани домашни любимци, колелета. Този път, преди да се наместим в една от приятните градинки в града, а именно тази на Once Upon A Time… Biblioteka, имаме друга задача. Замислена е ретро велоразходка из София. Всички любители на велосипедите, собствениците на винтидж модели или нестандартни машини, са специално поканени. Разходката ще започне в неделя в 14:30 ч, от пилоните пред НДК. След старта си ще обиколи централната част на града и ще завърши зад Националната библиотека. Очертава се традиционно приятен суинг и рокендрол следобед.


ФЕСТИВАЛ НА ЦВЕТОВЕТЕ, СТАДИОН АКАДЕМИК
Събота


За Фестивал на цветовете (популярна индийска традиция) се говори от близо година и ето – той дойде. Особено любопитни сме как ще протече първото му българско издание. Това, което е важно да знаеш в последната минута, е, че на място ще можеш да си купуваш допълнителни торбички с цветен прах (4 лв. за 1 бр., 10 лв. за 4 бр., 20 лв. за 9 бр.). Относно артистите и други подробности можеш да се информираш тук.

NEW TALENTS WEEKEND, ИВАН АСЕН 22
Събота, след 16:00 часа


Тази събота в шоурума се представят  дипломните работи „Кинетичен ритъм” и „Полиморфизъм” на Ива Григорова и Мая Каранешева (НБУ) и колекцията „Нощна гора” на Теодора Шуманова (НХА). Удари едно рамо на младите артисти и виж кои са темите, които ги вдъхновяват. В случая Ива е инспирирана от смътните спомени, отзвук на отдавна забравен опит или факт, Мая намира своята муза в науката, а Теодора – в спокойствието и уединението на гората, нейните форми и звуци след залез-слънце. Остава да видим…


CUMFACES, DARKROOM НА ID CLUB
Събота и неделя


След полунощ на 20 юни ще бъде открита изложбата Cumfaces – поредица от 12 фотографии на модели, снимани на ръба на оргазъм от британския фотограф Стюарт Сандфорд. Потопени в пълния мрак на стаята на желанията, 12-те цветни фотографии ще бъдат изложени в продължение на две седмици между 21 юни и 6 юли. Стюарт е британски фотограф – визуален артист, който е имал изложби по цял свят, на места като Южна Африка и Швейцария, а някои от творбите му са част от личната колекция на Сър Елтън Джон.

На 21.06 можеш да гледаш и "Спанак с картофи", а на 22.06 – "Възгледите на един учител за всеобщата просвета” в рамките на София Моно в парка на Военната академия.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *